Musli, o inventie a elvetienilor

Home « Evenimente « În Europa
Este de fapt un amestec de cereale cu fructe uscate, care a fost servit in lapte sau suc de portocale. Amesteca cerealele cu fructe de sezon, mai ales mere, prune, nuci, etc.. El a inventat acest tip de mancare pentru pacienti, pentru ca a avut un continut ridicat de vitamine, minerale, fibre, etc., in plus nu costa mult. In Elvetia acest tip de cereale a fost cunoscut si sub numele de „Birchermuesli”.
Astfel, in anii ’20 deja cerealele faceau parte din meniul restaurantelor, iar in anii ’70 deja au fost cunoscute peste tot. In acesti ani au aparut si diferite combinatii ale cerealelor musli, cum ar fi cu nuci, stafide si cu alte fructe, pentru toate preferintele.Chiar daca doctorul Maximilian Bircher-Benner a oferit cerealele musli pacientilor din cauza efectelor benefice pe care ofera organismului, din cauza gustului bun cerealele au devenit foarte cunoscute si tot mai multe persoane au inceput sa le consume la micul dejun. 
 
 
 
Sursa foto:  uprootfromoregon
Publicat in: august 2015
Etichete pentru acest articol: cereale musli, descoperire, Elvetia
Inapoi la categoria «« Evenimente

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement