Originile Halloween-ului

Home « Evenimente « În Europa
Numele de Halloween vine de la expresia „all hallows' even”, din limba engleza, ceea ce reprezinta numele unei sarbatori crestine numita a tuturor sfiintilor ajunul zilei tuturor sfintilor”.  
Aflata chiar la granita dintre toamna si iarna, dintre viata si moarte, Halloween-ul este un moment de sarbatoare, de superstitie si tranzitie spre alte lumi, spre alte constiinte si poate spre alte ganduri (speram mai bune!).  Daca persoana draga tie a trecut in nefiinta recent, iar in noaptea de Halloween vezi un paianjen in casa, e semn ca ea te viziteaza si te protejeaza. Tocmai de aceea, ar fi bine sa apelam si noi la cateva trucuri pentru alungarea celor malefice. Creeaza-ti nelipsitul dovleac felinar, cea mai puternica arma impotriva demonilor si a fantomelor. Invita cativa prieteni si urmariti impreuna cateva productii reprezentantive pentru aceasta noapte.
In amintirea acestei intamplari, cu ocazia sarbatorii de Halloween copiii se mascheaza in personaje malefice si colinda pe la case intreband: Trick orTreat?” (Pacaleala sau dulciuri?), ca amenintare ca daca nu li se dau dulciuri, persoanei colindate i se va juca farsa. In continuare se decupeaza dovleacul pe marcajul facut si se pune in lumanare.   
 
 
 
sursa foto: pinterest
 
 
 
 
 
Publicat in: octombrie 2015
Inapoi la categoria «« Evenimente

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement