Originile sarbatorii de Halloween

Home « Evenimente « În Europa
Originile sarbatorii de Halloween dateaza, se pare, de acuma circa 2000 de ani, perioada in care au trait celtii, cei care dau originea acestei sarbatori. 
La origini sărbătoare telurică, celebrată pe meleagurile lui Merlin Vrăjitorul în timpuri nesigure și prea întunecate, Halloween a fost preluat (împreună cu alte tradiţii similare) de religia creștină care, eliminând din rit aspectele-i „prea păgâne”, a numit- „Noaptea tuturor sfinţilor” - sau, pre limba lor adică, „All Hallows' Eve”. 
Un rol important în trecerea de la vechile sărbători păgâne Samhain şi Pomona la actuala sărbătoare de Halloween l-a avut obiceiul creştinilor de a-i sărbători pe martirii creştini din timpul persecuţiilor romane. 
Astfel, ziua de 1 noiembrie a adevenit oficial Ziua Tuturor Sfinţilor (în engleză: All Hallows Day) , de unde şi denumirea actuală de Halloween. 
În timp, sărbătoarea a devenit atât de populară încât Martin Luther a ales tocmai perioada de Halloween pentru a afişa în 1517 tezele sale pe uşa bisericii din Wittenberg, Germania.
 
 
Sursa foto: pinterest
Publicat in: octombrie 2015
Inapoi la categoria «« Evenimente

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement