Preparate culinare irlandeze

Home « Evenimente « În Europa
Festivitatile la care se pregatesc cele mai bogate mese sunt Craciunul si Pastele. 
In timpul celor 40 de zile ale Postului Mare, irlandezii catolici aleg anumite alimente pe care le pot manca. La un moment dat, toate produsele de origine animala inclusiv laptele, untul, branza si ouale erau interzise in timpul postului. Cei foarte saraci erau nevoiti sa manance pe toata perioada postului numai placinte de ovaz. In vinerea mare, vinerea inainte de duminica Pastelui, irlandezii mananca chifle calde in forma de cruce, paine si produse de patiserie.
 
O alta zi importanta in calendarul catolic in care catolicii irlandezi nu consuma carne este Ziua Tuturor Sfintilor (All Saints' Day), sarbatorita pe 1 noiembrie. Fiecare zona are mancarurile fara carne specifice acestei sarbatori. Cele mai populare sunt: placinte din ovaz, clatite, budinca din cartofi, tort de mere, mure si placinte. De Craciun, toti irlandezii consuma carne de vita condimentata si tort cu fructe confiate pentru desert.
 
 
Sursa foto: irlanda.e4uk
Publicat in: august 2015
Inapoi la categoria «« Evenimente

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement