Preparate frantuzesti

Home « Evenimente « În Europa
Bucataria frantuzeasca este una dintre cele mai rafinate si apreciate din intreaga lume, cu mancaruri sanatoase si delicioase.  Francezii obisnuiti nu mananca si nu prepara felurile in acest fel in viata de zi cu zi, mai degraba consuma felurile traditionale ale regiunii in care locuiesc sau in care au crescut.
Multe feluri de mancare  pot aparea ca nefiind specifice franceze, deoarece stilurile regionale de gatit pot fi destul de diferite de felurile elaborate vazute in restaurantele franceze. Cuisine nouvelle or nouvelle Cuisine s-a dezvoltat in 1970 ca reactie la bucataria traditionala.
In gastronomia frantuzeasca totul e complicat si elaborat: branzeturile adevarate, ridicate la rang de desert, se fac in cateva saptamani (daca nu luni), sosurile in cateva zile, iar pentru un croissant adevarat e nevoie de apa de izvor, unt german, drojdie frantuzeasca si vanilie din Madagascar.
Acceptarea pe lista a bucatariei frantuzesti deschide calea pentru alte demersuri de acelasi gen: a fost deja acceptata, pe aceeasi lista, bucataria mediteraneana.
Pe langa clasicele preparate din peste, moluste, anghila si crustacee, restaurantele locale au in meniu melcii comestibili ( escargots ) si picioarele de broasca.
Gastronomia unei natiuni este reflexia culturii ei, cu toate componentele acesteia.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Foto: viajejet.com
 
Publicat in: iulie 2015
Inapoi la categoria «« Evenimente

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement