Romania la Festivalul de la Cannes

Home « Evenimente « În Europa
Prima distincţie primită de un film românesc la Cannes a fost în anul 1957, când Ion Popescu-Gopo câştiga, pentru România, Palme D'Or la secţiunea scurtmetraj cu filmul ''Scurta istorie''.
8 ani mai târziu, cinematografia românească a fost reprezentată, la Cannes, de thriller-ul psihologic adaptat după romanul lui Liviu Rebreanu, ''Pădurea spânzuraţilor'' în regia lui Liviu Ciulei. Deşi nominalizat în cursa pentru Palme D'Or, filmul a câştigat atunci premiul pentru regie.
La Cannes, 2016 ar putea fi promiţător pentru filmul românesc - cel mai bine reprezentat până acum. Cristian Mungiu, cu "Bacalaureat" şi Cristi Puiu cu "Sieranevada" se află în Competitia oficială, iar pe "Câini", al lui Bogdan Mirică, îl regăsim în secţiunea "Un Certain Regard". "4:15 p.m. sfârşitul lumii", de Cătălin Rotaru şi Gabi Virginia Sarga, face şi el parte din Competiţia oficială, dar de scurtmetraje, în timp ce "Toate fluviile curg în mare", de Alexandru Badea, va concura în sectiunea Cinefondation.
Anul acesta, în Competiţia Oficială, este înscris şi lungmetrajul "Toni Erdmann" - o coproducţie Germania-Austria-România, iar în Semaine de la Critique, "Album" - o coproducţie Turcia - Franţa - România.
 
 
sursa foto: pinterest
 
Publicat in: mai 2016
Inapoi la categoria «« Evenimente

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement