S-a lansat prima ferma ecologica subterana

Home « Evenimente « În Europa

În timp ce londonezii circulă pe străzile metropolei, în subteran se pun bazele unei ferme "verzi" care să aprovizioneze toate lanţurile de magazine şi restaurante din oraş.

Oaza verde, numită "Zero Carbon Food", este situată la 30 de metri sub pământ şi este creată de doi foodies britanici (Richard Ballard şi Steven Dring) şi de-un celebru bucătar (Michel Roux Jr.), care s-au gândit la beneficiile pe care le-ar putea aduce o astfel de fermă ecologică, dotată cu produse naturale şi proaspete.

Zero Carbon Food este o societate comercială non-profit, în care se vor cultiva verdeţuri, ierburi, legume în miniatură, flori comestibile şi alte delicatese, folosind lumini cu LED-uri, în condiţiile în care LED-urile consumă mai puţin şi creează mediul perfect pentru creşterea plantelor.

Cei trei proprietari vor ca "ferma întunecată" să ajungă să se întindă pe un hectar, să fie 100 % ecologică şi să necesite puţine costuri pentru energie şi căldură. Întregul sistem se bazează pe temperatura de 16 grade Celsius (constantă) din subteran, pe eficienţa iluminării cu LED-uri, dar şi pe un sistem de ventilaţie special care va ţine la distanţă dăunătorii.

Deşi s-ar crede că alimentele "Zero Carbon Food" se diferenţiază de cele crescute la lumina soarelui, cei care au gustat deja mazăre şi micro-ridichi s-au declarat încântaţi atât de gust, cât şi de aspect.

 

 

Irina B.

sursa foto: eatlivegrowpaleo.com

Publicat in: februarie 2014
Etichete pentru acest articol: gastronomie, legume proaspete, mancare eco, verdeturi
Inapoi la categoria «« Evenimente

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement