Targ de Craciun la Viena

Home « Evenimente « În Europa

Târgul de Crăciun, "Cristkindlmarkt", este un eveniment-simbol al Salzburgului şi un magnet pentru turişti. Peste 300 de oameni sunt implicaţi în organizarea evenimentului şi aproape toţi artizanii prezenţi la târg sunt din zona Salzburgului, iar produsele sunt 100% austriece. Târgul de Crăciun de la Salzburg adună în fiecare an peste 300.000 de vizitatori din întreaga Europă.

 

Începând cu mijlocul lunii noiembrie și până de Crăciun, marile piețe ale Vienei se transformă într-un tărâm de poveste, cu lumini strălucitoare, ceai cald, dulciuri de sezon și cadouri artizanale.

 

Christkindlmark, târgul din fața primăriei din Viena (Rathausplatz) este unul dintre cele mai cunoscute și mai vizitate târguri din Europa, atrăgând milioane de vizitatori la standurile cu bunătăți. Este de asemenea și unul dintre cele mai vechi, primul organizându-se acum peste 700 de ani.

 

Unele târguri au dat deja startul festivităților de iarnă, celelalte urmând a se deschide până cel târziu pe 24 noiembrie.

 

În această capitală sunt organizate târguri de Crăciun care atrag turişti din toată Europa, şi chiar din Asia. În zona istorică a oraşului, aproape că în fiecare piaţă, sunt chioşcuri frumos împodobite cu crengi de brad şi cu luminiţe care atrag fie cu mirosuri împietoare, fie cu tot felul de obiecte şi pachete care pot deveni un cadou perfect.

 

De la cele mai delicioase bomboane de ciocolată şi prăjituri sau turtă dulce şi până la cele mai aromate lumânări, cele mai frumos pictate căni sau vaze, poţi cumpăra de la târg cadouri minunate. Cele mai ieftine obiecte încep de la 2 - 3 euro, dar găseşti şi mărfuri de la tineri artişti, cum ar fi picturi pe sticle sau sculpturi pentru care plăteşti şi 50 de euro.

 

De jur împrejur, copacii sunt împodobiţi cu globuri mari, luminoase, în formă de bastonaşe, umbreluţe, pacheţele de cadouri sau inimioare roşii. De pe aleile parcului se intră în târg prin porţi uriaşe de lumini. Vizitatorii care vor să facă un tur rapid pot profita de un trenuleţ titi-car, cu câteva vagoane, care se plimbă pe aleile parcului.

 

Locurile speciale unde se adune zeci de turişti sunt căsuţele-punch. Aromele care plutesc în jurul micuţelor gherete sunt extrem de ispititoare. Sucuri de portocale, piersici, cocos, banane, cireşe, mere, alături de câţiva stropi de vodka, tequila sau whisky fac câteva reţete de punch delicioase. Se vând în căni speciale, pe care sunt desenate emblemele târgurilor vieneze.targ de craciun

 

Ultimele zile de târg sunt 24, 25 şi 26 Decembrie, zile în care târgul are program scurt, dar totuşi este deschis. Târgul are 97 de standuri, la care putem găsi cam de toate: ornamente de brad şi decoraţiuni de cameră cu specific de Crăciun, haine groase şi tot arsenalul de iarnă la care se pare că sunt experţi, tot felul de briz-briz-uri şi cosmetice naturale; cârnăciori, de la bratwurst la bosna, cartofii copţi serviţi cu diverse sosuri şi creveţi sau calamari pane; prăjituri cu mere, ciocolate şi bomboane, fructe trase în ciocolată, batoane cu cocos şi fistic tras în caramel.

sursă imagine: mydestination.com

 

Autor: IRINA B.

Publicat in: noiembrie 2012
Inapoi la categoria «« Evenimente

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement