Tiramisu - vedeta bucatariei italiene in 2013

Home « Evenimente « În Europa

Italia este cunoscută, faimoasă aş spune, pentru preparate precum pizza, spaghetti sau risotto, care au intrat de mult timp în bucătăriile din întreaga lume, iar multe dintre restaurantele de pe mapamond au specific italian.

 

La mijlocul lunii ianuarie, Italia se umple de aromele mâncărurilor tradiţionale, iar deserturile apetisante sunt pe placul tututor celor care iau parte la sărbătoarea închinată bucătăriei italiene, pentru că în fiecare an, la jumătatea lunii ianuarie este Ziua internaţională a bucătăriei italiene.

 

Sute de maeştri bucătari şi specialişti în gastronomie, membri ai Grupului virtual al bucătarilor italieni au relansat un proiect al cărui scop este promovarea adevăratelor reţete italiene. Şi pentru că Ziua internaţională a bucătăriei italiene se celebrează cu fast, în restaurantele din întreaga lume se pregăteşte, ca la carte, un preparat autentic italian.

 

Conform tradiţiei, pe 17 ianuarie se dă startul Carnavalului, ocazie cu care mesele sunt pline cu bucate, iar buna dispoziţie atinge cote maxime.tiramisu

 

Preparatul vedetă italian din acest an este tiramisu, care, în ciuda faptului că se bucură de o popularitate enormă în întreaga lume, desertul numărul 1 al italienilor nu are o istorie prea lungă.

 

Ingredientele sunt destul de recente, pişcoturile Savoiardi au apărut în secolul al XIX-lea pentru a celebra vizita făcută de un rege francez ducelui de Savoy, iar brânza mascarpone datează din secolul al XVII-lea.

 

Prin aceste celebrări ale bucătăriei italiene, se încearcă educarea consumatorilor, dar mai presus de asta se doreşte protejarea dreptului de a obţine exact ceea ce plătesc atunci când merg să servească masa la un restaurant cu specific italian, cu alte cuvinte, preparate autentice şi de bună calitate.

 

sursă imagini: sporcle.com

Autor: IRINA B.

Publicat in: ianuarie 2013
Etichete pentru acest articol: bucataria italiana, gastronomie, pizza, retete culinare, tiramisu
Inapoi la categoria «« Evenimente

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement