15 Mai, Ziua Internaţională a Familiei

Home « Evenimente « În Lume
Sărbătorită pe întreaga planetă, începând cu anul 1995, cu scopul de a sensibiliza opinia publică şi de a sublinia importanţa familiei, în condiţiile în care oamenii au început să se îndepărteze de instituţia numită „familie”. 
La propunerea Institutului Român pentru Drepturile Omului, propunere susținută și de Patriarhia Română, ziua de 15 mai a devenit oficial şi Ziua familiei române.
Pentru cei mai multi oameni familia este locul în care creştem şi avem cele mai importante oportunităţi de dezvoltare sanatoasă şi de relaţii fericite cu parinţii şi rudele noastre.
In fiecare an, pentru această zi,este propusă o tema, pentru a constientiza şi dezbate problemele cu care se confruntă familiile din întreaga lume.
Familiile sunt "nucleul de bază" a societății – ne naştem în familii, iar cei mai importanţi ani în dezvoltarea noastră sunt petrecuţi în căminele noastre. Dar fiecare viața de familie este diferită, la fel cum avem culturi diferite, moduri de interacţiune diferite. Viețile noastre sunt atât de agitate, încât Ziua Familiei poate fi un bun prilej pentru a încetini acest ritm şi de a petrece timp cu familiile noastre.
Este, de asemenea, o noportunitate de a reflecta asupra felului în care acestea sunt afectate de schimbările sociale şi economice - şi asupra a cea ce putem face noi pentru a consolida familiile”, a mai spus Ban Ki-Moon.
 
 
sursafoto: pinterest
 
 
 
 
Publicat in: mai 2016
Inapoi la categoria «« Evenimente

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement