21 iunie, Ziua internationala a sportului Yoga !

Home « Evenimente « În Lume
Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) a declarat, joi, data de 21 iunie a fiecărui an drept Zi Internaţională pentru Yoga, adoptând o măsură propusă de premierul indian Narendra Modi, care a spus că yoga permite oamenilor "să descopere sensul de unitate cu sinele, lumea şi natura", informează Reuters.
Adunarea Generală a ONU, compusă din 193 de membri, a aprobat prin consens o rezoluţie care stabileşte o zi pentru celebrarea acestei practici antice, măsură cerută de Narendra Modi în septembrie, în timpul discursului său inaugural în faţa organizaţiei mondiale.
Data propusă de oficialul indian, respectiv 21 iunie, reprezintă data solstițiului de vară, o sărbătoare cu o semnificație deosebită în multe culturi.
"Yoga poate ajuta la rezistenţa în faţa maladiilor care nu pot fi comunicate. Yoga poate aduce laolaltă comunităţile, într-o manieră incluzivă care generează respect. Yoga este un sport care poate contribui la dezvoltare şi la linişte. Yoga poate chiar să ajute oamenii în situaţii de urgenţă, pentru a găsi un mod de a scăpa de stres", a spus Ban Ki-moon.
Și în România, această zi este marcată prin diverse activități, organizate în mai multe orașe din țară.
Yoga este o practică veche de 5.000 de ani, care combină posturi corporale (ASANA), cu tehnici de respirație și de ritmare a suflului (PRANAYAMA), relaxare și meditație. Specialiștii în yoga vorbesc despre o ''liniștire a minții'' prin intermediul căreia poate fi înțeleasă adevărata natură a existenței.
 
sursa foto: pinterest
Publicat in: iunie 2016
Inapoi la categoria «« Evenimente

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement