21 mai, Ziua internationala pentru Diversitate Culturala

Home « Evenimente « În Lume
In fiecare an pe data de 21 mai se sarbatoreste Ziua Internationala pentru Diversitate Culturala
Această zi a fost creată de UNESCO din nevoia de a întări potenţialul cultural ca modalitate de atingere a prosperităţii, dezvoltării durabile şi coabitării paşnice globale.
Conform rezolutiei (57/249) Adunarii Generale a ONU din 20 decembrie 2002, data de 21 mai a fost aleasa zi a diversitatii. Se incearca, astfel, evidentierea rolului important pe care il joaca diversitatea intr-o lume globalizata.
Pe plan mondial, UNESCO joaca un rol important in promovarea diversitatii culturale. Se evidentiaza asadar numeroase institutii si organizatii internationale care incearca pe cat posibil sa promoveze diversitatea dintre popoare, culturi, ca sursa de bogatie si creatie.
Uniunea Europeana joaca si ea un rol extrem de important in promovarea diversitatii de orice fel in cadrul popoarelor de pe continentul european. Mai mult decat atat, deviza UE este "Unitate in diversitate". Acest termen a fost folosit in cadrul UE pentru prima data in 2000 si a fost pentru prima data mentionat oficial in Tratatul de instituire a unei Constitutii pentru Europa, incheiat in 2004.
Această zi a fost creată din nevoia de a întări potențialul cultural ca modalitate de atingere a prosperității, dezvoltării durabile și coabitării pașnice globale. Ea este marcată printr-o serie de reuniuni, mese rotunde și seminarii la care participă specialiști din domeniul academic, al științelor politice, istoriei religiilor, filosofiei, precum și istorici, antropologi, reprezentanți guvernamentali sau ai organizațiilor neguvernamentale.
 
 
sursafoto: pinterest
Publicat in: mai 2016
Inapoi la categoria «« Evenimente

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement