24 iulie, Ziua internationala a Inghetatei

Home « Evenimente « În Lume
In 1984, presedintele Ronald Reagan a proclamat luna Iulie ca luna nationala a inghetatei.
In America,  inghetata a fost introdusa in 1744 de catre un oaspete al guvernatorului din Maryland, William Bladen. Primul anunt publicitar pentru inghetata a aparut in 1777, cand producatorul Philip Lenzi a anuntat ca „inghetata este disponibila aproape in fiecare zi”. 
Chitantele pastrate de un comerciant din New York au dezvaluit ca presedintele George Washington a cheltuit 200 de dolari in vara anului 1790 pe inghetata.  Totusi, pana in 1800, inghetata a ramas un desert rar si exotic de care se puteau bucura doar elitele. 
O data cu inventarea aparatelor frigorifice, producerea inghetatei a devenit foarte rapid o industrie infloritoare in America, iar noile inventii au inlesnit creativitatea comerciantilor in dezvoltarea numeroaselor variante de inghetata. 
Astazi am ajuns sa vorbim de inghetata la un nivel “industrial” ce a fost creata pentru a acoperi cererea in continua crestere pentru inghetata. Inghetata produsa la nivel industrial respecta standardele de calitate si siguranta mentinand in acelasi timp traditia si imbunatatind gustul unic ce s-a dezvoltat de-a lungul ultimulelor secole.
Originile inghetatei sunt datate din secolul 4 i.Hr, cand imparatul roman Nero a comandat sa fie adusa gheata din munti si combinata cu topping-uri de fructe.
Cele mai neobisnuite arome: avocado, usturoi, jalapeno si dovleac. In Arizona se face si inghetata cu aroma de hot-dog
Majoritatea Americanilor prefera inghetata de vanilie, apoi ciocolata.
Cea mai multa inghetata produce din SUA o produce California, iar SUA produce cea mai multa inghetata din lume.
 
sursa foto: pinterest
Publicat in: iunie 2016
Inapoi la categoria «« Evenimente

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement