4 iulie - ziua Americii

Home « Evenimente « În Lume
Ca in fiecare an, America este in plina sarbatoare pe 4 iulie, fiind Ziua Independentei, mai exact ziua adoptarii oficiale de catre Congresul de la Philadelphia a Declaratiei de Independenta.
In 4 iulie, americanii sărbătoresc adoptarea Declarației de Independență, în 1776, prin care 13 colonii americane (Delaware, Pennsylvania, New Jersey, Georgia, Connecticut, Massachusetts Bay, Maryland, South Carolina, New Hampshire, Virginia, New York, North Carolina, Rhode Island, Providence Plantations) și-au proclamat suveranitatea, constituindu-se într-o nouă națiune, în afara influenței Imperiului Britanic. 
Americanii sarbatoresc Ziua Independentei cu focuri de artificii, gratare, petreceri si meciuri de baseball, alaturi de familie. 
In Bristol, în Rhode Island, in 1777 a avut loc un salut cu 13 pusti în dimineata si seara zilei de 4 iulie.
Iar în 1778, generalul armatei revolutionare, George Washington, si-a dublat ratia de rom a soldatilor pe parcursul festivitatilor.
Chiar si asa, abia in anul 1870, la aproape un secol de la eveniment, 4 iulie a devenit oficial sarbatoare – insa numai pentru angajatii statului din Districtul Columbia, unde se afla capitala SUA, si chiar si in cazul acestora fara plata. Pana atunci, Ziua Independentei era sarbatorita dupa bunul plac al autoritatilor centrale si locale si nu rareori presedintele SUA nu participa la nicio ceremonie, iar cand o facea, era mai degraba o petrecere campeneasca. Cu un astfel de prilej, in 1850, Zachary Taylor a mancat prea multe cirese nespalate care, combinate cu o cana de lapte rece, i-au adus moartea cateva zile mai tarziu in urma unei afectiuni stomacale.
Si traditiile de 4 iulie ascund cateva secrete. De pilda, nimeni nu stie de ce in aceasta zi se consuma cantitati industriale de hot dogs (150 de milioane in 2013). 
Obiceiul pare sa fi aparut in New York la cumpana dintre secolele XIX si XX, dar hot dog-ul e pur si simplu traditionalul frankfurter german, bagat intr-o chifla.
De-a lungul timpului, insa, pe 4 iulie s-au consumat cele mai diferite tipuri de mancare. In 1776, viitorul presedinte John Adams s-ar fi delectat cu supa de broasca testoasa; in 1804, Thomas Jefferson a tinut o receptie cu “racoritoare” iar in 1850, presedintele Taylor a devorat ciresele fatale.
Un alt simbol al acestei zile, drapelul american, nu prea mai are nicio legatura cu evenimentele din 1776. Actualul design al steagului a fost adoptat in 1960, in urma unui concurs castigat de un liceean din Ohio. Acesta a primit o tema la scoala dar steagul propus de el a primit o nota proasta. Suparat, tanarul i-a trimis creatia sa presedintelui Eisenhower, care a fost incantat.
In zilele noastre, focurile de artificii sunt una dintre cele mai comune metode de a sarbatori Ziua Independentei.
Evenimente care samarcheze aceasta zi sunt tinute in fiecare oras, iar Casa Alba organizează o petrecere în gradina.
 
sursa foto: pinterest
Publicat in: iulie 2017
Inapoi la categoria «« Evenimente

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement