6 iulie, Ziua Internationala a Sarutului

Home « Evenimente « În Lume
6 iulie este Ziua Internationala a Sarutului (Kissing Day sau Kiss Day). Sarutul te poate face sa te indragostesti de o persoana sau sa ai amintiri pe care sa nu le uiti toata viata.
E dat cu plăcere, furat, e cerut sau chiar bine vândut. De sărut s-au ocupat filosofi, istorici, antropologi, scriitori, pictori şi sculptori, cineaști și oameni de știință. Ideea unei zile dedicate sărutului le aparține britanicilor, iar Organizația Națiunilor Unite (ONU) este cea care a stabilit o zi în care acest cel mai tandru gest să fie celebrat în toată lumea: 6 iulie.
Sărutul este un gest simplu, dar cu atât de multe semnificații: poate mărturisi iubirea, pasiunea, dorința, prietenia, încrederea, respectul, venerația, recunoștința, dar și trădarea sau ipocrizia. Este pasional, părintesc, filial, frățesc, prietenesc, oficial sau formal.
În timpul unui sărut, care durează un minut, se pot arde până la 25 de calorii. Schimbările fiziologice, ce se produc în organism în timpul sărutului, reglează tensiunea arterială şi reduc nivelul colesterolului. Totodată, sărutul previne cariile şi poate chiar să alunge durerile de cap.
Peste 4.000 de bacterii sunt schimbate în timpul unui sărut intens. Acestea activează sistemul de apărare al organismului şi astfel întăresc sistemul imunitar. În medie, o persoană îşi petrece cam 336 de ore din viaţă sărutându-se.
Desi Ziua Internationala a Sarutului, asa cum a fost ea declarata, nu este atat de spectaculoasa ca alte zile festive, in multe orase ale lumii se organizeaza deja diferite concursuri pe aceasta tema, iar participantii sunt distinsi cu diplome. Iar amatorii sunt bucurosi sa participe.
 
sursa foto: hopespeak
Publicat in: iunie 2016
Inapoi la categoria «« Evenimente

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement