Iaurtul in lupta impotriva Diabetului.

Home « Evenimente « În Lume

 Cum iaurtul poate sa previna diabetul: cu doar doua linguri pe zi scad sansele de dezvoltare a bolii cu o cincime.

  • Diabetul de tip doi este influentat de obezitate si de obicei se dezvolta la persoanele cu varsta de peste 30 ani;

  • exista in jur de 3 milioane de bolnavi in Marea Britanie si numarul lor este in crestere.

Name

Consumul de cel putin 28g de iaurt pe zi scad sansele de dezvoltare a bolii cu aproape 50%, arata un studiu demonstrat.

Cercetatorii de la Scoala de Sanatate Publica Harvad din SUA, sugereaza ca popularul aliment ar putea oferi un mod ieftin si usor de a stimula organismul inlupta impotriva bolii.

Diabetul de tip 2, forma de boala studiata de catre cercetatori, este provocat de obezitate. De obicei se dezvolta la persoanele de peste 30 ani si de-a lungul timpului declanseaza o serie de complicatii, de la orbire la atacuri de cord si accident vascular cerebral.

In acest studiu sunt implicati aproape 200.000 de barbati si femei, care au fost studiati timp de aproape 30 de ani si au furnizat informatii detaliate cu privire la dieta lor.

Analiza dietei lor a aratat ca nu exista nici o legatura intre boala si aportul lor la consumul de produse lactate. Cu toate acestea, consumul de iaurt parea suficient pentru a opri boala.

Cercetatorul Frank Hu a spus: ”Am constatat ca aportul mai mare de iaurt este asociat cu un risc scazut de diabet de tip 2, in timp ce alte alimente lactate nu au demonstrat acest lucru.

Rezultatele obtinute in urma cercetarilor sugereaza faptul ca iaurtul poate fi inclus intr-un regim alimentar sanatos.”

Name

Se spune ca bacteriile din iaurt ajuta la mentinerea metabolismului la un nivel normal. Ele pot inlocui de asemenea balonarile, care ar pompa in mod normal toxinele- alimentare raspunzatoare de obezitate.

Dr Alasdair Rankin, specializat in diabet in Marea Britanie, a declarat: “Acest lucru adauga la dovezile existente ca persoanele care consuma iaurt sunt mai putin susceptibile de a dezvolta diabet zaharat de tip 2, dar ceea ce nu ne spune este faptul ca, consumarea de iaurt poate reduce riscul de diabet tip 2.

“Ar putea fi ca cei care mananca iaurt si au luat parte la studiu, ar putea sa-i influenteze sa adopte un stil de viata sanatos, cee ce stim ca poate ajuta la reducerea riscului de diabet tip 2.”

“Sfatul nostru este ca cel mai bun mod de a reduce riscul de diabet de tip 2 este de a mentine o greutate normala o corpului, fiind activi fizici si sa avem o dieta sanatoasa, care este scazuta in sare, grasimi si zahar.”

 

 

 

 

Publicat in: noiembrie 2014
Etichete pentru acest articol: diabet zaharat, iaurt, mancare sanatoasa.
Inapoi la categoria «« Evenimente

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement