Istoria, Haloween

Home « Evenimente « În Lume
Astazi m-am gandit sa vorbim despre cea mai veche si in acelasi timp cea mai comerciala sarbatoare cunoscuta ca fiind de origine americana, dar care isi are origini europene si care de cativa ani isi face simtita prezenta si in randul romanilor. 
In Romania, Halloween nu este sarbatoare oficiala, dar a capatat din ce in ce mai multa popularitate, macar pentru ca ofera un pretext prietenilor de a se intalni la petrecere colorata!
Sarbatoarea de Halloween a ajuns in America abia in jurul anului 1840, adusa de valul masiv de imigranti irlandezi goniti de acasa de marea foamete din epoca. Povestea spune ca un anume Jack, individ cunoscut drept betiv si pus pe sotii, a avut intr- zi proasta inspiratie de a-i juca un renghi Satanei. Chiar si in zilele noastre, dovleacul rinjit este numit Jack-lantern”, felinarul lui Jack.
Halloween-ul este sarbatorit intotdeauna dupa apus si inseamna de fapt amuzament, petrecerea fiind cam aceeasi peste tot in lume, cu dovlecii in care au fost cioplite chipuri fioroase, cu fantome si pisici zburlite, liliecii, nelipsitele masti si costume specifice, lumanari, amenajarea casei si a curtii, pregatirea unor deserturi in forme care mai de care mai deosebite si amuzante.
 
 
sursa foto: pinterest
Publicat in: octombrie 2015
Etichete pentru acest articol: halloween, obiceiuri, traditii, origini, istorii
Inapoi la categoria «« Evenimente

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement