Pelerinaj culinar la carnavalul din Oruro

Home « Evenimente « În Lume

Carnavalul de la Oruro din Bolivia este un carnaval religios cu o tradiție de 2000 de ani.

UNESCO l-a denumit ”o adevărată capodoperă” și i-a acordat titlul de ”patrimoniu oral și imaterial al umanității”.
 
Oruro a debutat sub forma unui fastival indigen și s-a tranformat cu trecerea timpului, pentru a încorpora un ritual creștin în jurul Fecioarei din Candelaria.
 
În prezent, carnvalul din Bolivia este mărturie a amestecului de practici religioase din regiune.
 
În timpul carnavalului, peste 48 de grupuri de dansatori, specializați în 18 stiluri populare de dans organizează un adevărat pelerinaj pe străzile orașului.
 
Carnavalul culminează cu trei zile și trei nopți de parade și dansuri la care participă peste 28.000 de dansatori, aproximativ 10.000 de muzicieni și 150 de trupe.
 
Toate acestea se petrec în fața celor 400.000 de vizitatori ai carnavalului.
 
Cu ce ne delectăm la carnavalul bolivian?
 
Bucătăria boliviană este bogată în preparate din carne și mirodenii care de care mai picante.
 
Puteți începe călătoria culinară cu tradiționala fritanga.
 
Fritanga este o tocană groasă din carne de porc cu ceapă și roșii, al cărei gust picant este obținut din combinații de oregano, pătrunjel, coriandru, chimen, usturoi și ardei iute.
 
Dacă încă nu salivați de poftă, vă recomand să încercați o altă rețetă boliviană, puțin mai excentrică: Charque din carne de lamă.
 
Dacă găsiți în meniurile boliviene Charque să știți că este vorba despre pastramă uscată din carne de lamă, prăjită și servită cu brânză și porumb.
 
Pentru o seară în oraș cu prietenii, puteți comanda o gustare tradițională care merge de minune servită alături de o bere rece: Chicharrón.
 
Chicharrón este o gustare caldă făcută din bucățele de carne de porc prăjite, gătite cu ardei, usturoi, chimen și piper, servită cu garnitură de cartofi și porumb.
 
Ce bem la Oruro?
 
O să deschid lista de recomandări la capitolul băuturi chiar cu băutura națională boliviană: singani.
 
Singani este o băutură spirtoasă clară distilată, obținută din struguri albi muscatel, care este foarte populară la nunți, sărbători religioase și nu în ultimul rând la carnavalul de la Oruro.
 
O altă băutură celebră a bolivienilor este pisc - un cognac incolor sau gălbui, obținut din struguri.
 
Cu ce ne îndulcim?
 
Majoritatea deserturilor boliviene sunt foarte light, având la bază lapte și fructe.
 
Puteți încerca leche asada (un desert cremos făcut din lapte ouă și zahăr) sau, puțin mai exoticele cocadas (bomboane din nucă de cocos).
 
Dacă ajungeți vara în Bolivia, să rețineți că această țară este recunoscută pentru înghețatele delicioase din lapte și fructe.
 
Carnavalul din acest an de la Oruro s-a terminat, dar Bolivia este, pe tot parcursul anului, o destinație de vacanță ideală pentru amatorii de senzații, gusturi, culori și arome noi.
 
Autor: Ioana Dogaru
Sursă foto: www.orurocarnaval.com/
 
 
Publicat in: februarie 2013
Etichete pentru acest articol: Bolivia, carnaval, Oruro
Inapoi la categoria «« Evenimente

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement