Sarbatoarea de Halloween

Home « Evenimente « În Lume
Halloween-ul este una dintre cele mai vechi sarbatori din lume, un moment  de sarbatoare si de superstitie, de origine celtica (se crede ca ar proveni de la un vechi festival  celtic, numit Samhain), si este preluata in foarte multe tari, dupa ce initial  a fost raspandita in SUA, datorita imigrantilor irlandezi. 
Si totusi…Halloween , cu costumele sale infricosatoare, cu accesoriile destinate sa trezeasca groaza si cu aerul sau lugubru, desi pare un joc inocent de copil, isi are radacinile intr-un trecut sinistru si demonic, de care oamenii care-l promoveaza nu sunt constienti. Conform Enciclopediei Britanice, perioada cuprinsa intre 31 ocombrie si 2 noiembrie era perceputa de celti ca un timp plin de pericole, de teama si evenimente supranaturale. Se credea ca atunci lumea zeilor devenea vizibila si , pentru a trece cu bine de aceasta perioada, celtii trebuiau sa aduca numeroase ofrande si sacrificii de tot felul.
Un rol important  in trecerea de la vechile sarbatori pagane Samhain si Pomona la actuala sarbatoare de Halloween l-a avut obiceiul crestinilor de a-i sarbatori pe martirii crestini din timpul persecutiilor romane. In locul orgiilor, betiilor si alcoolului, ziua de Feralia devenea ocazie de rugaciune si meditatie, ceea ce nuera deloc un lucru rau. Obiceiul cioplirii dovlecilor sub forma unor capete de monstri isi are originea in traditii irlandeze vechi.
 
 
 
sursa foto: pinterest
Publicat in: octombrie 2015
Etichete pentru acest articol: halloween, obiceiuri, traditii, origini, istorii
Inapoi la categoria «« Evenimente

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement