Semnificatia zilei de 8 Martie

Home « Evenimente « În Lume
Putini dintre noi stim ca ziua internationala a femeii marcheaza, de fapt, comemorare. 
 Intrebarea „de cand este 8 martie ziua femeii”  (eater.ro ) isi gaseste raspunsul insa in data exacta de 8 martie 1857, data la care aproape 130 de femei ce munceau in industria textila, in New York, au fost arse in cadrul unei fabrici, deoarece au avut curajul sa protesteze impotriva conditiilor de munca jalnice care li se ofereau si impotriva salariilor de mizerie pe care le primeau.
Cu privire la expoziţiile pe care le organizeza, acestea au scopul de a prezenta personalităţi feminine care s-au implicat în emanciparea femeii, (intelectuală, culturală, politică, socială şi juridică din perioada interbelică şi postbelică).
In acea zi oamenii saraci care lucrau pentru bogatasi veneau sa isi petreaca ziua alaturi de cei dragi. 
In Romania in ziua de 8 Martie se sarbatoreste Femeia, bucuria vietii noastre si motivatia de a trai. 
Pana in decembrie '89 se vorbea de ziua mamei, prilej cu care se organizau spectacole dedicate mamelor. 
In multe parti ale lumii, Ziua Internationala a femeilor este un moment al activismului si al pledoariei pentru schimbare sociala.
Din punct de vedere istoric, aceasta zi a fost una care a adus impreuna femeile, pentru demonstratii si actiune politica globala.
Femei din fabricile textile si de confectii au organizat un astfel de protest in 8 martie 1857 in New York City. Pe 8 martie 1908, Societatea Femeilor Social Democrate din New York  (eater.ro) a sponsorizat intrunire a maselor pe tema drepturilor femeilor. In 1910, la Conferinta Femeilor Socialiste din Copenhaga, a fost aprobata zi internationala pentru a celebra pacea si castigarea dreptului la vot de catre femei.
 
 
sursa foto: projecthumanity
Publicat in: martie 2016
Inapoi la categoria «« Evenimente

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement