Ziua Internationala a Imbratisarilor

Home « Evenimente « În Lume

 Ziua Internationala a Imbratisarilor (International Hug Day) este sarbatorita luni, 21 ianuarie, la nivel mondial. Imbratisarea vindeca depresia deoarece se elibereaza hormonii fericirii (serotonine).

Sărbătoarea îmbrăţişărilor, instituită în anul 1986 de pastorul Kevin Zaborney din statul american Michigan, a fost plasată în perioada dintre Crăciun şi Sfântul Valentin, Ziua Îndrăgostiţilor, când oamenii tind să-şi piardă buna stare de spirit şi, de aceea, această Zi Naţională a Îmbrăţişărilor încuraja familiile, prietenii sau chiar necunoscuţii să nu se simtă stingheriţi să-şi arate sentimentele în pulbic şi să se îmbrăţişeze.

Ziua internationala a imbratisarilor se sarbatoreste simplu, prin multe inbratisari. Aparuta in Statele Unite ale Americii, ziua imbratisatului a fost intampinata cu entuziasm de poporul american, raspandindu-se apoi in intreaga lume.

Ziua imbratisatului s-a serbat pentru prima data la noi in tara in 2006 in Bucuresti, Craiova, Alba-Iulia, Cluj, Brasov, Galati, Sibiu. 

Imbratisarea este forma de apropiere si sustinere, este un gest de afectiune si prietenie, este dovada de iubire, atasament si devotament. 
 
Imbratisarea scade nivelul cortizolului (hormon care este secretat de glandele suprarenale in conditii de stres si care determina cresterea tensiunii arteriale si a zaharului din sange), conform cercetatorilor de la Universitatea din Carolina de Nord.
 
sursa foto: pinterest
Publicat in: ianuarie 2016
Inapoi la categoria «« Evenimente

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement