Ziua mondiala a painii

Home « Evenimente « În Lume

În fiecare an, pe 16 octombrie, Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) celebrează Ziua Mondială a Alimentaţiei. Scopul Zilei mondiale a alimentaţiei, proclamată în 1979 de către Conferinţa Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Agricultură şi Alimentaţie (FAO), este să avertizeze opinia publică asupra importanţei hranei şi să întărească solidaritatea în lupta împotriva foametei, malnutriţiei şi sărăciei. În 1980, Adunarea Generală a aprobat sărbătorirea Zilei, considerând că „hrana este o condiţie a supravieţuirii şi bunăstării omului, o nevoie umană fundamentală” (rezoluţia 35/70 din 5 decembrie). Astfel, a fost inclusă şi Ziua Mondială a Pâinii, care este sărbătorită în peste 30 de ţări la nivel internaţional, iar în România, începând cu anul 2010. În fiecare an, se fac demonstraţii ale modalităţilor de preparare a pâinii, se organizează o campanie de sărbătorire a pâinii, marcată printr-o serie de evenimente: expoziţii, concursuri, sesiuni de comunicări ştiinţifice, acţiuni cu caracter umanitar, prin care producătorii şi furnizorii din industria de panificaţie oferă pâine şi produse de panificaţie instituţiilor sociale (spitale, aziluri de bătrâni, orfelinate, cantine sociale), persoanelor defavorizate.Ziua mondiala a painii

Mai mulţi producători de pâine, brutării mici şi mari, industriale sau artizanale sunt pregătiţi să îşi mărească producţia pentru data de 16 octombrie. Asta pentru că mii de produse de panificaţie vor pleca în acea dată către diverse instituţii sociale (spitale, refugii sau aziluri de bătrâni, cantine sociale, orfelinate), oferind persoanelor aflate în dificultate pâinea cea de toate zilele.

 

 

 

 

                                                                                                                                                    Articol scris de IRINA B.

Publicat in: octombrie 2012
Inapoi la categoria «« Evenimente

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement