Ziua mondiala fara Tutun

Home « Evenimente « În Lume
Începînd cu anul 1987, în data de 31 mai, la nivel global este marcată Ziua mondială fără tutun, cînd în întreaga lume se încurajează abstinenţa de la consumul articolelor din tutun timp de 24 de ore.  
Fumatorii au discutat despre modul in care tabagismul are un impact negativ asupra aspectului fizic (asupra pielii, dintilor, parului si greutatii) si despre conceptia lor despre fumat. Și totuși, aceste propuneri legislative sunt blocate, sabotate și modificate, astfel încât, până la urmă industria tutunului își impune interesele iar noi toți suferim consecințele.
În acest context, campania AntiTabac are scopul de a informa oamenii despre problemele pe care le cauzează fumatul şi cât de importantă este conştientizarea acestora pentru a le preveni, în vederea adoptării unui stil de viaţă sănătos. Una din cele mai active și mai eficiente industrii în promovarea intereselor proprii este cu siguranță cea a tutunului. Deoarece cancerul apare ca urmare a erorilor din codul genetic, oamenii de stiinta incearca sa afle care sunt genele care cauzeaza maladia pentru a dezvolta tratamentele necesare impotriva cancerului.
Utilizarea tutunului este cauza a peste 50% de tumori maligne, dintre care 90% este cancerul pulmonar, pentru 80% de bronsite-enfizemice cronice care exacerbeaza simptomele asmatice, pentru mai mult de jumatate de boli cardiovasculare, de exemplu atacul de cord, aterosleroza si bolile cerebrovasculare. Cercetarile s-au desfasurat sub forma unor discutii despre fumat la care au participat 87 de tineri fumatori si nefumatori. Astfel de socoteli sunt cinice dar ele dau măsura cinsimului industriei tutunului.
Ziua Mondiala fara Tutun poate contribui semnificativ la acest deziderat prin evidentierea la nivel local a obstructionarii prevederilor legale in vigoare si gasirea celor mai eficiente solutii pentru contracararea acestor incercari. Din ce in ce mai multa lume a inceput sa iasa in oras, incurajati de faptul ca nu trebuie sa inhaleze fum”, a declarat el in conferinta de presa aniversara.
Comisia planifica lansarea in scurt timp a unei consultari deschise in vederea revizuirii directivei 2010 privind produsele din tutun si isi intensifica eforturile de lupta impotriva fumatului, pe cuprinsul UE. Tinerii fumatori sunt de parere ca efectele tabagismului asupra propriului aspect reprezinta un motiv intemeiat pentru care sa renunte la tigari, insa nu inainte ca aceste urmari ale fumatului sa fie vizibile. Aceasta pagina a fost creata special pentru a oferii informatii cat mai complexe despre ziua antifumat.
 
sursa foto: pinterest
 
Publicat in: mai 2016
Inapoi la categoria «« Evenimente

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement