Cursuri de gatit pentru copii

Home « Evenimente « La Noi

Iată că celebrul bucătar Jamie Oliver a reuşit să se facă auzit şi în România!

Primăria Capitalei va demara un proiect împotriva junk-foodului, pus la cale de Jamie Oliver, în 2006, când, într-o şcoală din Marea Britanie, a încercat să înlocuiască felurile dăunătoare, dar gustoase (care li se serveau copiilor) cu alimente de o valoarea nutritivă crescută.

În România, proiectul este adresat copiilor între 5 şi 18 ani, care vor fi chemaţi la cursuri pentru a fi învăţaţi să se hrănească sănătos.

15 februarie este dată când se dă startul cruciadei împotriva obezităţii şi sedentarismului, iar cursurile se vor desfăşura în timpul anului şcolar, mai puţin pe perioada vacanţelor.

Cele 30 de cursuri de gătit pentru 600 de copii între 5 şi 18 ani şi 20 de traininguri pentru 1.000 de profesori şi profesionişti ai municipalităţii se vor ţine în restaurantele din Capitală, atent selecţionate, tocmai pentru a oferi spaţiu de desfăşurare trainerilor.

Cursul are o parte teoretică şi una practică. Prezentarea părţii teoretice va conţine jocuri interactive, iar la partea practică, fiecare cursant va prepară două feluri de mâncare sub ochii bucătarului şi ai nutriţionistului.

Lecţia de gătit durează 3 ore, cu o pauză de 10 minute între orele didactice şi este gratuită.

Copiii vor putea fi însoţiţi de părinţi, însă, doar până la uşa restaurantului în cauză. De acolo, cei mici vor fi preluaţi şi atent supravegheaţi de profesori, de specialişti în gastronomie şi de un medic nutriţionist.

 

Autor: Irina B.

Sursa foto: smehealthandsafety.co.uk

Publicat in: iunie 2013
Etichete pentru acest articol: gastronomie, Jamie Oliver, mancare sanatoasa, retete culinare
Inapoi la categoria «« Evenimente

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement