Delta s-a mutat la București

Home « Evenimente « La Noi

Cea de-a patra ediție a festivalului gastronomic eco-cultural „D'ale Gurii Dunarii” este în București.


Festivalul este organizat de Asociația Salvați Dunărea și Delta, cu ocazia Zilei Dunării. Dacă ediția de anul trecut a avut loc chiar in capitala Deltei Dunarii adică la Sulina, anul acesta organizatorii au ales ca locație Bucureștiul. Unde altundeva se putea desfașura un astfel de eveniment decât în inima Bucureștiului și anume la Muzeul Țăranului Român.

La eveniment este invitat publicul larg al Capitalei, pentru a degusta cele mai alese feluri de mâncare, pregătite de bucătarii cei mai pricepuți din Jurilovca, Letea, Mahmudia, Mila 23, Crișan, Luncăvița, Pardina, Chilia Veche și Sulina.

 

Festivalul a început vineri 29 iunie, cu o demonstrație de preparare a borșului de pește și a fost condimentat cu muzici și dansuri alese, precum și workshop-uri de împletituri.  Astăzi, “D’ale Gurii Dunării” continuă cu concursul de gătit între nouă echipe de bucătari din Deltă, dar și concerte de muzică tradițională. Juriul, alcătuit din Ioana Crăciunescu, Laura Sgârcitu, Răzvan Cucui și Vintilă Mihăilescu, va degusta bucatele preparate şi va stabili câştigătorii premiilor puse în joc: Marele Premiu Coca-Cola, în valoare de 1.500 de euro, Premiul Special Ursus Breweries, de 1.000 de euro, Premiul Presei - Radu Anton Roman, oferit de Juriul Presei, în valoare de 700 de euro, şi cele cinci premii-mențiune a câte 100 euro. Premiul Presei va fi jurizat de Andreea Grămoșteanu (Prima TV), Liviu Mihaiu (Radio Guerrilla) și George Butunoiu (restograf.ro), potrivit   http://www.salvatidelta.ro/

 

Pe lângă spectacolul culinar de care publicul va avea parte, vizitatorii iși pot achiziționa si tot felul de produse tradiționale cum ar fi: brânzeturi și lactate de Galați, pește afumat, zacuscă de pește, gem de nuci și tot felul de dulcețuri.

 

Un festival plin de tradiție și cu aromă de Dunăre, ce nu trebuie ratat. Dacă încă nu v-am convins sau dacă nu mai aveți timp să ajungeți urmăriți galeria foto de mai jos!

Galerie foto: www.adevarul.ro

Autor: Gabi - Ionela Ciucă

Publicat in: iunie 2012
Inapoi la categoria «« Evenimente

Galerie Foto

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement