Festivalul international de teatru de la Sibiu, iunie 2016

Home « Evenimente « La Noi
Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, inițiat în 1991, este cel mai important festival anual de artele spectacolului din România și al treilea din Europa, care adună laolaltă unii dintre cei mai proeminenți artiști naționali și internaționali, continuând astfel tradiția îmbinării culturii Europei centrale și estice cu cea a occidentului.
Între 10 şi 19 iunie, Sibiul este cea mai mare scenă din lume. A început a 23-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru, cel mai mare eveniment cultural al României. Şi cel mai mare festival dedicat artei spectacolului din lume, spun organizatorii. 
Pe lângă spectacolele de teatru, dans, circ si muzică programate indoor, la FITS puteți participa la spectacolele de stradă (outdoor), spectacole lectură, conferințe speciale, lansări de carte, ateliere, filme, întâlnirea scolilor de teatru si Bursa de Spectacole de la Sibiu. Vă propunem o experiență complexă, cu un program de o calitate exemplară și de o diversitate unică.
Una dintre cele mai așteptate vedete la această ediție este Tim Robbins, cunoscut publicului român mai ales pentru rolul din filmul 'Închisoarea îngerilor'. Acesta va participa la festival în calitate de regizor al spectacolului' A Midsummer Night's Dream'/ 'Visul unei nopți de vară', realizat cu trupa The Actors' Gang, a cărui fondator și director artistic este. De asemenea, renumitul actor va susține o conferință specială și va fi onorat cu o stea pe Aleea Celebrităților din Sibiu.
Unul dintre cele mai reprezentative teatre de limba germană din lume, Thalia Theater GMBH vine la Sibiu cu prima parte din trilogia realizată din opera lui Emile Zola,' Love. Trilogy of my Family I'/ 'Iubire. Trilogia familiei mele I'. Acest spectacol eveniment poartă semnătura renumitului regizor Luk Perceval.
În cadrul festivalului, publicul național și internațional va putea să se bucure și de cele mai noi spectacole ale TNRS: 'Variațiunile Goldberg' în regia lui Charles Muller, 'Moroi' în regia lui Alexandru Dabija, 'Oameni obisnuiti', un spectacol de Gianina Cărbunariu, 'Noaptea bufonilor', semnat de Alexa Visarion. De asemenea, la Fabrica de Cultură se vor relua mega-producțiile naționalului sibian 'Faust', 'Metamorfoze' si 'Lulu', regizate de Silviu Purcărete.
Ediția din acest an a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu va marca 10 ani de parteneriat cu EU-Japan Fest Japan Committee, pentru realizarea Programului de Voluntariat Japonia.
Programul de spectacole al Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu poate face obiectul unor modificări, iar varianta actualizată a programului va fi disponibilă în timp util pe www.sibfest.ro
 
 
sursa foto: pinterest
Publicat in: iunie 2016
Inapoi la categoria «« Evenimente

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement