Gastronomia mexicana, in cadrul unui festival la Bucuresti !

Home « Evenimente « La Noi
A inceput festivalul care celebreaza gastronomia mexicana, la Bucuresti, in perioada 21 - 25 martie, invitat special al evenimentului fiind chef Sofia Sahagun, a informat Ambasada Mexicului.
Desemnata in 2010, de catre UNESCO, ca parte a Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanitatii, privilegiu de care se bucura si gastronomia mediteraneana, cea franceza si japoneza, bucataria mexicana reprezinta un model cultural ale carui practici si tehnici sunt expresie a identitatii comunitare, prin care se consolideaza legaturile sociale la nivel national, regional si local, aminteste misiunea diplomatica. Popularitatea bucatariei mexicane pe plan mondial atesta faptul ca reprezinta un cumul de mai multe feluri de mancare provenite din mai multe colturi ale lumii.
Bucataria mexicana este foarte variata, datorita mostenirii sale precolumbiene, la care se adauga influentele europene, africane si asiatice. Desi bucataria traditionala s-a diversificat foarte mult datorita acestor influente, la baza raman porumbul, fasolea si fructul de avocado, care erau alimentele tipice inainte de sosirea spaniolilor in Mexic.
Festivalul "Mexico de mis sabores" se desfasoara la restaurantul Dacia Felix din cadrul Hotelului Radisson Blu. Pretul unui meniu este de 120 de lei de persoana, precizeaza sursa citata. Seara de seara, intre orele 18:00 si 22:30, publicul se va putea bucura de culorile, aromele si diversitatea preparatelor mexicane, in compania baletului folcloric Yoliztli-Widen din statul Coahuila. Vizitatorii vor putea admira si o expozitie fotografica dedicata gastronomiei mexicane. Evenimentul se incheie pe 26 martie cu un brunch mexican, intre orele 12:30 si 16:30. Pretul este de 225 de lei de persoana.
Potrivit sursei citate, 12 dintre cele 15 produse mexicane care au primit denumirea de "origine protejata" constituie parte integranta a bucatariei traditionale mexicane: orezul din statul Morelos, cacaoa de Grijalva (din statul Tabasco), cafeaua din statul Veracruz, cafeaua din statul Chiapas, ardeiul iute Habanero din Peninsula Yucatan, mango ataulfo din Soconusco (statul Chiapas), vanilia de Papantla (din statul Veracruz), cat si bauturile spirtoase, distilate din agave: Bacanora (din statul Sonora), Charanda (din statul Michoacan), Mezcal (din statele Oaxaca, Guerrero, Zacatecas, San Luis Potosi, Michoacan si Tamaulipas), Sotol (din nordul Mexicului) si, desigur, faimoasa Tequila (din statul Jalisco).
 
 
sursa foto: pinterest 
Publicat in: martie 2017
Inapoi la categoria «« Evenimente

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement