Haide la târgul Bucharest Christmas Market

Home « Evenimente « La Noi

Decembrie este, de departe, cea mai frumoasă lună din an, dar şi una dintre cele mai îndrăgite atât de către cei mici, cât şi de către cei mari.

 

În fiecare an, decembrie vine cu şi mai multă încărcătură emoţională şi voie bună, datorită reîntregirii familiei în jurul mesei de Crăciun, a cadourilor şi a decoraţiunilor care împodobesc oraşele şi casele.

Cât e luna de lungă, fiecare casă îşi ia cele mai frumoase straie de sărbătoare şi începe a colinda şi fermeca trecătorii cu câte un colind sau urare de bine.

La fel îşi propune să fie şi Capitala în această perioadă, mai ales că de Moş Nicolae se va da startul târgului Bucharest Christmas Market, care se va desfăşura, pentru al doilea an consecutiv, în perioada 6 decembrie 2013 – 5 ianuarie 2014, pe esplanada cu statui din Piaţa Universităţii, dar şi pe Str. Lipscani (între Str. Smârdan şi Str. Carada). Tot de Moş Nicolae se vor aprinde şi cele trei milioane de beculeţe care vor lumina Bucureştiul pe perioada Sărbătorilor de Iarnă.

Pe lângă multe beculeţe, decoraţiuni şi ornamente de iarnă, în cele 65 de căsuţe din lemn vom găsi vin fiert, icoane pe sticlă şi lemn, ţesături, decoraţiuni din lemn şi ceramică, precum şi produse specifice bucătăriei tradiţionale româneşti.

 

Din decorul de Crăciun nu vor lipsi...Casa lui Moş Crăciun (unde copiii vor putea să-i spună Moşului ce-şi doresc să găsească sub bradul de acasă) şi bradul de Crăciun, înalt de 15 metri şi ornat cu 2.000 de beculeţe.

Atmosfera de sărbătoare va fi întregită de numeroasele concerte, susţinute de ansambluri de muzică populară, grupuri de colindători, precum şi de formaţii pop-rock, urmând ca în seara de 26 decembrie să aibă loc un concert extraordinar de Crăciun. Printre artiştii care vor cânta se numără Matilda Pascal Cojocăriţa, Nicolae Furdui Iancu, Ducu Bertzi, Vasile Şeicaru, Luminiţa Anghel, Cezar – The Voice of Love, Antract, Paula Seling Grup, Lora, Iris, Provincialii, Călin Geambaşu Band sau Loredana.

Târgul va fi deschis de luni până vineri, între orele 11.00 - 22.00, iar sâmbăta şi duminica, în intervalul orar 10.00 - 22.00.

 

 

 

Irina B.

sursa foto: facebook.com

 

Publicat in: decembrie 2013
Etichete pentru acest articol: bucate traditionale, gastronomie, targ de Craciun, vin fiert
Inapoi la categoria «« Evenimente

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement