O delicioasa "Parada a clatitelor" a avut loc in judetul Arad

Home « Evenimente « La Noi

În acest weekend, în judeţul Arad, s-a desfăşurat o adevărată paradă a dulciurilor, intitulată "Parada Clătitelor", ajunsă anul acesta la cea de-a XIII-a ediţie, continuitate dată de popularitatea de care s-a bucurat de-a lungul ediţiilor trecute.

Acest eveniment culinar păstrează amintirea unui vechi obicei săsesc, Fasching (Carnaval), organizat în preajma Lăsatul Secului, după calendarul Bisericii Evanghelice, de către comunitatea saşilor.

În cadrul acestei parade, în timp ce gospodinele preparau clătitele, grupuri de băieţi mascaţi au defilat călare şi în căruţe pe străzile comunei arădene Moneasa. S-a cântat şi s-a dansat, aceştia interpretând scene comice, acompaniaţi de trompete şi acordeon, iar seara s-a organizat un bal mascat.

Pentru ca toată lumea să se înfrupte din delicioasele clătite, pe aleea principală a comunei au fost amenajate standuri de preparare a clătitelor, dar şi standuri cu diverse alte produse. Clătitele au fost preparate de agenţi economici, dar şi de reprezentanţii unor primării din judeţul Arad, printre care Târnova, Ineu, Cermei, Buteni, Beliu.

S-au servit 50 de feluri diferite de clătite, printre care clătite cu brânză, cu dulceaţă, cu cremă de ciocolată, cu scorţişoară, cu nuci, cu dulceaţă de trandafiri sau cu dulceaţă de nuci verzi.

Pentru prepararea lor s-au folosit câteva sute de kilograme de făină, peste 1.000 de ouă şi sute de litri de lapte.

Clătitele au putut fi cumpărate de la standuri cu preţuri cuprinse între 1 leu şi 5 lei, în funcţie de mărime şi umplutură. În total s-au vândut peste 20.000 de clătite, semn că arădenii au fost foarte pofticioşi.

"Parada Clătitelor" a fost atent coordonată de Consiliul Judeţean Arad prin Centrul Cultural Judeţean, Primăria comunei Moneasa şi staţiunea Moneasa.

 

 

Irina B.

sursa foto: facebook.com

Publicat in: iulie 2013
Etichete pentru acest articol: clatite, dulciuri, gastronomie, Parada clatitelor, retete clatite
Inapoi la categoria «« Evenimente

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement