Obiceiuri De Martisor !

Home « Evenimente « La Noi

"Purtatul martisorului" este destul de rar intalnit in zilele noastre si, pentru ca suntem extrem de aglomerati cu activitatile zilnice, varianta sms-ului cu ocazia zilei de 1 martie este una dintre cele mai simple variante prin care poti fac urare celor dragi.

Oamenii poarta podoabele impletite din ata alba si rosie de pe 1 pana pe 30 martie (eater.ro )sau pana cand vad barza, randunica sau un copac inflorit. Se spune ca bulgarii poarta asnurul cu rosu si alb pentru ca vor sa imbuneze pe Baba Marta, batrana tafnoasa si schimbatoare la fel ca primele zile de primavara.

Incepand cu 1967, in Chisinau are loc un festival muzical care incepe in prima zi din martie, tine pana pe 10 si la el vin iubitorii de arta si muzicieni de peste hotare.

Semnificatia martisorului a ramas aceeasi de-a lungul timpului: este un simbol al primaverii, al revenirii la viata.
Toate acestea s-au intamplat intr-o zi de 1 Martie, de atunci extinzandu-se obiceiul. Trecand de la legende la lumea de basm la cea reala, descoperirile arheologice arata ca se celebra prima zi a primaverii inca de acum 8000 de ani, pe vremea dacilor simbolurile primaverii fiind confectionate din timpul iernii, urmand sa se poarte dupa ziua de 1 Martie. .
 
Ziua de 1 Martie (eater.ro )are bogata incarcatura comerciala, incarcatura ce depaseste de multe ori pe cea traditionala.
Astazi, ziua de 1 Martie e adevarata comoara pentru comerciantii ambulanti care iti iau ochii cu fel si fel de martisoare”, fara a cunoaste insa adevaratul legenda traditionalului martisor. 
 
Orice barbat care se respecta ofera sefei, colegei sau persoanei iubite un martisor, reprezentantele sexului frumos mandrindu-se in aceasta zi cu martisoarele primite.
 
Dar primavara asta este atat de imbietoare, totul renaste si odata cu natura simt renascand si sentimentele
mele pentru tine, care sunt mai puternice ca oricand.
Fiecare primavara care a trecut peste noi a lasat in viata noastra un strop de viata, de vitalitate si de voie buna.
 
 
sursa foto:pinterest
Publicat in: martie 2016
Inapoi la categoria «« Evenimente

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement