Eatermagazine: Targ cu de toate la Breaza


Targ cu bunatati de Sfantul Nicolae

Home « Evenimente « La Noi

Am fost cuminţi întregul an? Ne-am pregătit ghetuţele, le-am lustruit pentru a-l întâmpina cum se cuvine pe Moş Nicolae? Dacă ne dorim să luăm cadouri celor dragi, în perioasa 5 – 8 decembrie 2012, la Breaza, judeţul Prahova, se organizează Târgul de Sfântul Nicolae, deschis miercuri (5 decembrie) şi joi (6 decembrie) între orele 16.00 - 17.30, iar vineri şi sâmbătă (7-8 decembrie) între 09.30 - 12.00.

 

Chiar în ajun de Moş Nicolae, Târgul cu Bunătăţi îşi deschide porţile într-un cadru special, unde ne vor întâmpina 40 de meşteri populari, artişti handmade şi producători de produse tradiţionale româneşti.

 

Târgul va avea de toate: producători adevăraţi de bunătăţi tradiţionale româneşti, cu atestate de produse tradiţionale, meşteri propulari şi artişti handmade autentici, dulciuri, ornamente pentru Crăciun, o adevărată nebunie vizuală!

 

Brânzeturi, preparatele din carne, prăjituri, dulceţuri, gemuri, magiunuri, vin şi ţuică, sucuri naturale de mere, miere, ceaiuri şi tincturile aduse de producătorii din toată ţara ne vor încânta toate simţurile, bunătăţi pe care le vom degusta ca la carte!

 

În plus, dacă încă nu ni s-a făcut poftă, la târg vom găsi brânză de burduf, cârnăcioiri de oaie, şunculiţă, pastramă, jumeri, pâine de casă, dar şi produse de post: zacuscă de ghebe sau ţelină, de vinete, hribi muraţi, sfeclă coaptă cu hrean, halva şi castane coapte.

 

Pentru cadouri, potrivite sunt obiectele cu specific tradiţional: obiecte de uz casnic din lemn, oale din lut de la Horezu sau de la Corund, obiecte decorative din lemn sau pănuşe de porumb pentru casă şi grădină de la Stâlpeni şi Odorheiu Secuiesc, icoane pictate pe lemn şi flori de mină de la Piteşti, precum şi şosete, fulare, căciuli de lână şi feţe de masă de la Bran sau costume populare.PRAJITURI

 

Dacă ne dorim un cadou modern, putem alege dintr-o gamă largă de produse: bijuterii lucrate manual din pietre semipreţioase sau din materiale neconvenţionale, tablouri cu flori presate, globuri din sticlă pentru bradul de Crăciun, pictate manual.

 

Şi cum Moş Nicolae iubeşte prichindeii, le-a pregătit o mulţime de surprize: ateliere demonstrative gratuite, în cadrul cărora vor învăţa de la meşteri şi artişti cum se face o oală din lut la roată, cum se făcea un covor la război sau cum se fac bijuteriile din mărgele sau cum să realizeze obiecte decorative folosind bucăţi de faianţă.

 

sursă imagine: unica.ro

 

Autor: IRINA B.

Publicat in: decembrie 2012
Inapoi la categoria «« Evenimente

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement