Targ cu bunatati la Campina

Home « Evenimente « La Noi

Ce este mai bun ca un preparat tradiţional pregătit la ceaun? Sau există ceva mai bun precum aromele de brânzeturi care nu fac decât să pofteşti şi mai mult?

 

Dacă nu ai găsit încă răspuns la aceste întrebări şi vrei să te convingi că nu există ceva mai delicios, atunci dă o fugă în aceste zile, de mâine până sâmbătă, la Câmpina.

De ce Câmpina? Pentru că organizează un târg cu bunătăţi, numai bun pentru cei care sărbătoresc Sf. Petru şi Pavel, şi nu numai, fiind incluşi şi adevăraţii gurmanzi şi cei care apreciază produsele naturale.

Aici, pe lângă produse tradiţionale româneşti, pe care nu doar că le vei putea admira, dar le vei putea degusta şi lua acasă, pentru a răsfaţă întreaga familie, îţi vor face cu ochiul şi te vor ispiti produse din bucătăria italiană, dulciuri ungureşti etc.

Ce vei găsi la acest târg? Numai delicatese, produse ca brânzeturi şi carne din zona Braşovului şi Bistriţei, dar şi specialităţi italiene din lapte de capră, prosciutto crudo, pastă de măsline, cârnaţi cu trufe sau din carne de mistreţ, anşoa picant, roşii uscate în ulei de măsline. O adevărată nebunie culinară!

Nu vor lipsi nici legumele proaspete sau conservele din legume, dulceţurile, siropurile şi şerbeturile, numai bune pentru a le face cadou sărbătoriţilor de sâmbătă.

Dacă nici aşa nu ţi-am făcut pofte, sigur turta dulce, prăjiturile de casă perfecte şi kurtoş-ul proaspăt făcut la jar te vor cuceri instantaneu. Nu de alta, dar cine îi poate rezista unor asemenea dulciuri proaspete, de casă, făcute după reţete tradiţionale?

Şi cum pentru sărbătoriţi se merită să închinăm un pahar de vin, târgul pune la dispoziţie vinuri de la Mizil, făcute după reţete proprii, ştiute doar de localnici. Chiar şi pentru cei care obişnuiesc să sărbătorească mai "cuminte", numeroase sortimente de ceaiuri răcoritoare din Apuseni vor fi din abundenţă.

Nici meşteşugarii, artiştii handmade şi meşterii populari prezenţi la târg nu i-au uitat pe sărbătoriţi, aşa că multe cadouri care mai de care mai interesante, lucrate manual îi aşteaptă.

Să înceapă distracţia!!!

 

 

Irina B.

 

Publicat in: iunie 2013
Inapoi la categoria «« Evenimente

Galerie Foto

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement