Targ de primavara, cu bunatati culinare

Home « Evenimente « La Noi

Vreme frumoasă, delicatese de vis şi atmosferă ispititoare. Asta promite tuturor pofticioşilor noul Târg cu Bunătăţi, care se organizează la Ploieşti, în Parcul Toma Socolescu, zilele acestea (20 martie – 23 martie 2014).

Meşterii populari, artiştii handmade şi producătorii locali îşi dau întâlnire în decorul natural al parcului din oraş, unde vor expune preparate tradiţionale româneşti şi interna
ţionale, precum şi produse lucrate manual.

Pe lângă deja binecunoscutele preparate tradiţionale româneşti de la Fundata, Rupea, Zagra, Bughea, Cristianu, Mizil, Topoloveni, Lipova, Voineşti, Târgul cu Bunătăţi aduce şi baclavale, sarailii turceşti, zacuscă de vinete, de ghebe, unse pe pâinea de casă de la Rupea, numai bune pentru perioada de post în care ne aflăm.

Platourile vor fi pline ochi cu tot felul de brânzeturi diversificate (urdă de burduf simplă sau cu verdeţuri, burduf cu ceapă verde, ardei sau chimen, telemea proaspătă sau cremoasă, caşcavea şi caş afumat), alături de cârnăciori de oaie sau porc, slăninuţă afumată sau fiartă, muşchiuleţ de porc crud-uscat etc.

De pe mesele exponanţilor nu vor lipsi nici platourile cu "sănătate", produsele extraordinare ale celor de la Farmacia Naturii, din inima Moldovei: ceaiuri din plante medicinale româneşti, cultivate ecologic în zona deluroasă de lângă Siret, condimente bio şi măcinături de plante, extracte uleioase sau alcoolice din plante, pernuţe din plante bio, comprese din plante pentru masaj, relaxare, băi.

Cu asemenea preparate tradiţionale, dar şi cu produse autentice (bundiţe brodate manual în culori vii, genţi cu modele tradiţionale, gravate în piele de bovină, pălării, obiecte de uz casnic, decoraţiuni pentru casă, ii româneşti) îşi aşteaptă oaspeţii Târgul cu Bunătăţi. Haide şi tu!

 

 

Irina B.

sursa foto: facebook.com

Publicat in: martie 2014
Etichete pentru acest articol: gastronomie, produse traditionale, retete culinare, telemea
Inapoi la categoria «« Evenimente

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement