Targ de Produse Traditionale

Home « Evenimente « La Noi

Septembrie se apropie, temperaturile încep să scadă şi un oftat colectiv poate fi auzit în întreaga ţară. Deşi ne cuprinde un sentiment de nostalgie odată cu primele frunze căzute, avem enorm de multe motive să profităm de venirea toamnei.

 

Unul dintre motive sunt festivalurile şi târgurile gastronomice, care încep să populeze fiecare colţişor al ţării, spre deliciul pofticioşilor.

Toamna, culturile se coc şi se recoltează, oferindu-ne tuturor şansa de a gusta preparate proaspete şi delicatese tradiţionale. Şi unde altundeva se poate desfăta lumea dacă nu la festivalurile culinare? Acestea combină unele dintre elementele cele mai fascinante din istoria, cultura, arta şi bucatele tradiţionale româneşti, reflectând şi unicitatea aromelor cu care ne mândrim.

La început de septembrie, ar fi păcat să nu vizităm măcar unul dintre târgurile recomandate în această toamnă, şi anume Târgul de Produse Tradiţionale 2014, desfăşurat la Romexpo (Blvd. Mărăşti, nr. 65-67) , în perioada 10 Septembrie 2014 - 14 Septembrie 2014.

În căsuţele de pe Aleea Negustorilor, expozanţii de produse alimentare tradiţionale, meşteşugarii şi comercianţii de obiecte de artizanat din cele mai diverse categorii se vor întrece în a cuceri vizitatorii cu ce au ei mai bun: începând de la bucate alese şi până la obiecte de artizanat.

Cu acest prilej, toată lumea se va putea desfăta, savura şi achiziţiona produse autentic româneşti din Ardeal, Maramureş, Bucovina şi Muntenia, realizate în serie mică, după reţete tradiţionale.

Paleta de preparate este extrem de ispititoare şi parfumată, de la cârnaţi afumaţi, murături după reţeta bunicii, castane coapte, până la miere de albine bio, dulceţuri, prăjituri şi ciocolată de casă, alune şi migdale pralinate, mere glazurate, magiun de Topoloveni. Nu vor lipsi nici vinurile, mustul, pâinea de casă, zacusca, caşcavalul de casă, costiţa de oaie, brânza de burduf şi telemeaua de oaie.

După un aşa festin al papilelor gustative, vizitatorii vor fi poftiţi la standurile meşteşugarilor şi ale comercianţilor, care îşi aşteaptă cumpărătorii să achiziţioneze icoane pictate pe sticlă, accesorii pentru locuinţă lucrate manual, idei de cadouri şi multe alte obiecte interesante.

 

 

 

Irina B.

sursa foto: theculinarylibrary.com

 

Publicat in: august 2014
Inapoi la categoria «« Evenimente

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement