Un mar pe zi pentru scolari

Home « Evenimente « La Noi

Guvernul a hotărât ca începând cu data de 3 decembrie 2012, pe tot parcursul anului şcolar 2012-2013, în şcolile din România să se acorde gratuit elevilor mere, în limita valorii zilnice de 0,37 lei/elev, pentru o perioadă de maximum 89 de zile de şcolarizare. Sumele necesare implementării programului de încurajare a consumului de fructe în şcoli sunt asigurate din bugetul ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

 

Şi elevii claselor pregătitoare (clasa nou introdusă anul acesta) vor primi gratuit fructe, după ce un act normativ care stabileşte acest lucru a fost publicat în luna septembrie în Monitorul Oficial. În acest fel, va creşte şi gradul de absorbţie a fondurilor UE alocate Parlamentului.

 

Scopul acestui program este de a crea obiceiuri alimentare sănătoase în rândul tinerilor, având în vedere cifrele care demonstrează faptul că obezitatea infantilă este în creştere şi devine un fenomen îngrijorător.mar

 

Această iniţiativă a primit deja un feed-back pozitiv, tot mai mulţi părinţi declarându-se încântaţi de această idee, menită să le crească "apetitul" celor mici pentru fructe. Chiar şi elevii par să aprobe iniţiativa, unii dintre ei declarând că aşa se vor putea abţine de la mâncare junk food, "acea mâncare care ne face să arătăm oribil".

 

 

                                                                                                                                                                     Autor: IRINA B.

Publicat in: noiembrie 2012
Etichete pentru acest articol: an scolar, bucataria romaneasca, inedit, noutate
Inapoi la categoria «« Evenimente

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement