Urmeaza zile cu bunatati, la Ploiesti

Home « Evenimente « La Noi

Săptămâna aceasta, începând cu data de 17 octombrie şi până sâmbătă, 19 octombrie, Ploieştiul se îmbracă în straie de sărbătoare şi îi aşteaptă pe toţi iubitorii de bucate tradiţionale româneşti să le deguste în cadrul Târgului cu Bunătăţi, organizat în Parcul Toma Socolescu.

Specialităţi din brânză de oaie, cârnăciori de oaie afumaţi şi uscaţi, muşchiuleţ de porc afumat, slană cu boia afumată, tobă şi caltaboş ca la Rupea, toate vor parfuma străduţele parcului din Ploieşti şi nu numai, spre deliciul tuturor vizitatorilor târgului.

Va fi o adevărată nebunie culinară, datorită produselor preparate natural, cum ar fi brânza proaspătă sau de burduf bistriţeană, fragedă şi untoasă (a lui Nea Tudor Zinveliu de la Zagra), care merg de minune cu pâinea de casă cu cartofi, coaptă în cuptor, cu coajă din aceea groasă, unsă cu pastă de jumeri tot de la Rupea, din Braşov, dar şi cu o ţuică de la Valea Călugărească.

Şi dacă tot am adus vorba de produse naturale, nu puteau lipsi standurile cu dulceţuri de mure, zmeură, afine, şerbeturi, siropuri tradiţionale de zmeură, muguri de brad sau de pin, de mentă, cătină, sfeclă roşie sau păpădie, toate de la Poiana Fermecată.

Iar pentru cei care pofteau la renumitul şi premiatul magiun de la Topoloveni şi la dulceţurile speciale de topinambur sau nuci verzi, Târgul cu Bunătăţi îi aşteaptă să se înfrupte din ele şi să-şi facă proviziile pentru la iarnă.

Nici prichindeii nu au fost uitaţi, aceştia putându-se delecta cu mult gustoasa turtă dulce, pictată manual la Başcov, cu ciocolată de casă, halviţă de la Arad şi kurtos kolacs, alternative mult mai sănătoase ale dulciurilor industrializate.


Ce să mai, va fi o petrecere pe cinste, unde vizitatorii târgului, ademeniţi de aromele bunătăţilor şi de dulceaţa mustului natural, vor pune pe fugă frigul şi gradele din termometru. Iar pentru refacerea organismului după o aşa distracţie, la târg vor fi prezente şi sortimente de miere, siropuri de miere, toate de la stupina de pe Transfăgărăşan.

Târgul cu Bunătăţi îi aşteaptă şi pe cei care sunt în căutarea unui cadou, de la icoane pictate manual, şosetuţe şi căciuliţe de lână şi blană pentru iarnă, ii de la Breaza, până la bijuterii unicat sau din pietre semipreţioase montate în argint, tablouri din flori uscate manual sau vase pictate.

 

 

 

Irina B.

sursa foto: facebook.com

 

Publicat in: octombrie 2013
Etichete pentru acest articol: bucate traditionale, delicatese, gastronomie, Targul cu Bunatati
Inapoi la categoria «« Evenimente

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement