Vinurile romanesti, premiate cu 20 de medalii

Home « Evenimente « Premii

Calitatea vinurilor româneşti este cunoscută în lumea întreagă. Pe mesele restaurantelor de top ale lumii se regăsesc vinuri româneşti precum Fetească Neagră şi Grasă de Cotnari, care acompaniază foarte bine un preparat franţuzesc sau unul spaniol.

Recent, România a participat la cea de-a 20-a ediţie a tradiţionalului „Concours Mondial de Bruxelles”, unul dintre cele mai importante competiţii mondiale de vin şi degustare, reuşind să fie vedeta principală: 9 medalii de aur şi 11 medalii de argint. Având în vedere că la această competiţie au fost 8060 de vinuri din 41 de ţări, producţia românească merită toate aprecierile şi aplauzele noastre.

Reunite în faţa unui juriu format din cei mai buni degustători de vin din întreaga lume (310 degustători cu 40 de naţionalităţi diferite), vinurile româneşti au cucerit instantaneu prin aroma parfumată şi gustul unic.

„Ne bucurăm că vinurile româneşti au fost apreciate de juriul Concours Mondial de Bruxelles, este un semnal importat pentru cramele din România, care au toate şansele să exporte mai mult”, a declarat Horia Creţu, Managing Partner Abel’s Wine Bar, cel mai recent wine bar deschis în centrul istoric al capitalei.

„România, deşi are crame destul de tinere comparativ cu alte ţări europene, are tradiţie şi dragoste pentru vin. Avem toate datele pentru ca, pe termen mediu, să devenim unul dintre cei mai mari exportatori din Europa. Peste 90% din etichetele pe care le prezentăm clienţilor Abel’s Wine Bar sunt vinuri româneşti, în care cred şi pe care le promovăm”, a mai adăugat Horia Creţu.

 

Cele 9 medalii de aur au fost obținute de:

- Fetească Neagră Egregio 2013 (Vincon)

- Floare de Lună Privat Reserve Fetească Neagră 2013 (Cramele Halewood)

- Floare de Lună Privat Reserve Fetească Albă 2013 (Cramele Halewood)

- Grasă de Cotnari 1982, Vinotecă, (Cotnari)

- Grasă de Cotnari 2000, Vinotecă, (Cotnari)

- Moșia de la Tohani Special Reserve 2011 (Domeniile Viticole Tohani)

- Origini Cabernet Sauvignon 2011 (Budurească)

- Sable Noble Alb 2013 (Crama M1 Atelier Murfatlar)

- Solo Quinta White 2013 (Recaș)

 

 

Autor: Irina B.

sursa foto: pinterest.com

Publicat in: mai 2014
Etichete pentru acest articol: concurs, degustare vin, premii, vin romanesc, vinuri
Inapoi la categoria «« Evenimente

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement