Bucataria italiana o lume a deliciilor culinare

Home « Evenimente « Promoții

 Bucatăria italiană- o lume a delicateselor culinare:

 

Dacă, atunci când te gândeşti la bucătăria tradiţională românească, primele bucate care iţi vin în minte sunt ciorba de fasole cu ciolan, mamaliguţa sau poalele-n brâu, cu siguranţă, când te vei gândi la specificul bucătăriei italiene, prioritate vor avea pastele, pizza şi brânzeturile. Bucătăria italiană reprezintă o sursă nesfârşită de delicatese culinare, o patrie a sosurilor, a pasiunii pentru mâncarea bună. Dispunând de unii dintre cei mai buni chefi bucătari, restaurantele italieneşti se pot mândri cu o gamă variată de produse culinare fără grad de comparaţie în întreaga Europa.

Name

 Dată fiind ponderea tot mai mare a importanţei culturii, economiei, comerţului şi, nu în ultimul rând, a  gastronomiei italiene în ţara noastră, Ambasada Italiei şi Institutul Italian de Comerţ Exterior au organizat ,în cadrul Festivalului Italian, evenimentul “La masă în restaurantele italiene” desfăşurat în perioada 1-7 iunie 2012. În cadrul evenimentului, 20 de restaurante italiene din Bucureşti şi 4 restaurante din Oradea, Timişoara şi Craiova şi-au deschis porţile pentru a le oferi clienţilor  plăcerea degustării produselor cu specific italienesc, la preţuri promoţionale.                     

Bucătăria italiană este recunoscută pentru mâncărurile simple, pentru pregătirea cărora bucătarii folosesc între patru şi opt ingrediente. Brânza şi vinul resprezintă elemente de bază ale acestei bucătării, iar cafeaua expresso a devenit un adevărat simbol al lumii gastronomice italiene.

 

Ingredientele bucătăriei italiene:

 

Dintre ingredientele cel mai des folosite putem aminti: sosuri, diferite tipuri de carne, peşte, o varietate de paste, orez, roşii, cârnaţi, brânză, măsline, usturoi. Pastele, un element definitoriu pentru specificul italienesc, există într-o varietate de forme şi mărimi: pene, spaghete, lasagna, farfalle, etc. De cele mai multe ori, pastele sunt asezonate cu diferite tipuri de sosuri, picante sau dulci.

 Fiecare zonă a Italiei are un specific culinar. Astfel, dacă în Veneţia vei putea degusta risottul, care conţine diferite tipuri de peşte şi fructe de mare, sau diferite bucate asezonate cu sosuri şi ingredinte picante, Lombardia te va surprinde cu o multitudine de preparate din orez, cum ar fi supele ce au la bază acest ingredient sau  risotto alla milanese, servit de regulă cu vin alb şi legume, în timp ce Campania iţi va oferi o lecţie despre nenumăratele feluri în care poţi savura pastele. Acestea pot fi preparate cu sos de roşii, brânză, ulei de măsline, usturoi. Spaghetti alla puttanesca este un preparat de referinţă pentru lumea culinară de aici, şi presupune asezonarea pastelor cu măsline, roşii, ardei picant şi usturoi.

 Astăzi, meniul tradiţional italian este servit doar la evenimente speciale. În viaţa de zi cu zi, italienii preferă pastele sau risotto, adică preparate ce le pot asigura necesarul de proteine.      

 

 

 

Iliescu Gabriela Cristiana

Publicat in: septembrie 2012
Inapoi la categoria «« Evenimente

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement