Arome de ceai in mijlocul Capitalei

Home « Ghid « Ceainării

Un loc deosebit pentru oameni la fel de deosebiţi este Ceainăria Lelia, plină de rafinament şi bun gust.

 

Nu departe de Şos. Ştefan cel Mare, pe str. Polonă 77, această ceainărie m-a atras şi mai mult, încă de la intrare, să-i păşesc pragul.

 

Ce o face atât de specială? Hmmm...aş spune simplitatea, ba mai mult, meniul! Ştiu, ador să fiu răsfăţată, iar varietatea de ceaiuri întâlnită aici m-a dat pe spate, chiar şi o delicioasă ciocolată caldă belgiană (12 lei) nu s-a lăsat mai prejos. Ca să nu mai pun la socoteală cafeaua bună şi multele metode de obţinere a acesteia: de la espresso (scurt la 6 lei şi dublu la 10) şi cafea la ibric sau turcească (ambele la 10 lei), la french press (8 lei), syphon press (12 lei) şi aero press (10 lei).

 

Acum, fiind frumos afară, ma pot delecta vizual la un ceai de pe teresa superbei ceainării, aflată într-o casă de la 1900. Până acum, mi-am servit cafeluţa într-unul din saloanele, ambele nefumatoare, suficient de încăpător şi extrem de şic.

 

Ce poţi vedea în această ceainărie, pe lângă sortimentele de ceaiuri? Un pian la care se cântă serile, cărţi pe mese, o sobă, pozele bunicii Lelia înrămate la loc de cinste, mese făcute din uşi şi chei pe pereţi, salvate din atelierul de feronerie al casei.

 

De fiecare dată nu m-am putut decide dacă să aleg Orange Ice Coffee (cu portocale şi mentă la 15 lei) sau un Monkey Espresso, cu banană şi frişcă (tot 15 lei), la o narghilea (20 lei). Unde nu mai pui că au în meniu şi nişte cocktail-uri pe bază de cafea, foarte simpatice: marinero cu rom, cafeaua soacrei cu amaretto, clasicul irish şi cafeaua boierului, cu coniac, toate la 15 lei. Dar, stai, am uitat de syphon cappuccino cu lapte de soia şi scorţişoară (12 lei), foarte bun.

 

La capitolul dulciuri concurează prăjitura de casă cu gem şi bezea (12 lei), croissantul înfoiat proaspăt scos din cuptor ( 8 lei) sau împreună cu un cappuccino la 15 lei (ofertă pentru micul-dejun între orele 9-11), plăcinta cu brânză sărată (8 lei) şi diverse prăjituri de casă (12 lei) sau ciocolata neagră crudă, îndulcită cu nectar de agave şi preparată manual din boabe de cacao neprăjite.

 

Poate că acest loc mirific este şi mai căutat, pentru că aici se organizează, de două ori pe lună, un târg de cafea, antichităţi şi cultură, adică două sâmbete de degustări şi discuţii. Are şi seri de pian sau chitară, se organizează evenimente pentru copii, seminarii de literatură...ce să mai, merită vizitat, explorat!

 

Autor: IRINA B.

Sursa foto: theatlanticcities.com

Publicat in: mai 2013
Etichete pentru acest articol: cafea, ceai, ceainarie, ceaiuri, ciocolata, prajituri
Inapoi la categoria «« Ghid

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement