Ceainaria librarie C'arthe - rafinament si calitate

Home « Ghid « Ceainării

Îţi place arta? Dar cartea? Să mai întreb de un ceai fierbinte? Află că le poţi găsi pe toate trei la C'arthé, o ceainărie-librărie de carte franceză, într-un apartament cochet situat la parterul unui imobil interbelic, localizat la intersecţia dintre străzile Jean-Louis Calderon şi C.A Rosetti, la cinci minute de mers pe jos dinspre Piaţa Rosetti spre grădina Icoanei şi aceeaşi distanţă dinspre Bulevardul Magheru către Calea Moşilor, deschisă zilnic de la 12 la 22.

 

Încă de la intrare, găseşti o linişte plăcută, lumină ambientală din veioze, cărţi pe calorifer şi o pisică lângă geam. Doar pe ici, pe colo, liniştea este întreruptă de scârţâitul parchetului sau de câteva şoapte ale celor care s-au revăzut la o ceaşcă de ceai.

 

La C’arthé se poate alege unul dintre cele 38 de sortimente de ceai, a căror calitate este garantată de "Palais des Thé", una dintre cele mai renumite mărci din Franţa.

 

C'arthé are ceaiuri de la "Palais des Thés", pentru toate gusturile: verzi, oolong, negre, albe, roşii, simple sau aromate, cu adaosuri de condimente şi flori, încununate cu turtă dulce sau dulceaţă de castane cu ceai afumat taiwanez, adică délice de thé marron au thé fumé de Taiwan, dar şi cu ceai aromat subtil, Cachemire, cu scorţişoară şi cuişoare.

 

Ceaiurile se servesc cu zahăr sau miere, în ceainice de 300ml şi costă 9,5, 12,5 sau 14,5 lei, deliciile sunt 6,5 lei farfurioara, iar turta dulce 8,5 lei.
Nu trebuie ocolită nici librăria, care are o vastă colecţie de cărţi în limba franceză atât pentru adulţi, cât şi pentru copii, dar şi o selecţie de cărţi în limba română.

 

Selecţia cărţilor a fost atent făcută, astfel încât printre autori se regăsesc câştigători ai premiilor Goncourt, Renaudot şi Femina. Nu au fost omişi nici autorii români care au publicat sau au fost traduşi în limba franceză precum Eugene Ionesco, Emil Cioran, Paul Goma, Mircea Cărtărescu, Panait Istrati sau Mihail Sebastian acestora adaugandu-se şi ediţiile bilingve din colecţiile (pentru copii).carte

 

Dintre autorii aranjaţi pe rafturile librăriei pot fi menţionaţi următorii: Christian Bobin, Franz Bartolt, Muriel Barbery, Frédéric Beigbeder, Simone de Beauvoir, Albert Camus, J.M.G. Le Clezio, Blaise Cendrars, Albert Cohen, Catherine Cusset, Paule Constant, Philippe Delerm, Marc Dugain, Philippe Dijan, Bernard Friot, Romain Gary, Camille Laurens Patrick Modiano, Dai Sijie, Jean-Paul Sartre, Raymond Queneau, Claude Lévi-Strauss, Michel Tournier, Michel Foucault, Marguerite Durras.

 

Interesant este faptul că ceainăria C'arthé, vinerea, găzduieşte ateliere de creaţie pentru copii, se fac ateliere şi pentru adulţi, se ţin concerte.

Este o bună ocazie să te încălzeşti, în această perioadă, cu un ceai fierbinte, ales dintr-o gamă largă de ceaiuri interesantă şi ofertantă!

 

surse imagini: ce-ai-in-carte.tumblr.com

Autor: IRINA B.

 

Publicat in: decembrie 2012
Etichete pentru acest articol: ceainarii Bucuresti, ceaiuri, desert, dulciuri, pret ceaiuri
Inapoi la categoria «« Ghid

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement