Descoperă istoria ceaiului la Triangle d'Or

Home « Ghid « Ceainării

Dacă ești pasionat de varietatea de gusturi și arome pe care o oferă ceaiul, mergi la Triangle d'Or să afli mai multe despre arta alegerii, preparării și păstrării unui ceai de calitate.

Ferită de ochii lumii, într-un loc destinat ”numai cunoscătorilor”, oamenilor care respectă și apreciază cultura ceaiului, ceainăria Triangle d'Or este spațiul ideal pentru orice tip de întâlnire.

Aici, pe lângă deosebitele ceaiuri din gama Mariage Freres din Franța, puteți savura specilități de cafea, cocktailuri, prăjituri și o impunătoare fântână de ciocolată pentru fructe.

La Triangle d'Or găsim câteva specilități prețioase de ceai, care sunt mai mult decât o simplă băutură, sunt o stare de spirit.

Aici găsim Perles d'Or – frunze de ceai verde în formă de perle acoperite cu aur de 22 k. Budiștii susțin de ceva vreme, că este sănătos să mânânci aur deoarece are proprietăți anti-inflamatoare și afrodisiace.

O altă specialitate de la Triangle d'Or, pe cât de inedită pe atât de savuroasă, este ceaiul Fleur de buddha – mugur făcut manual din frunze de ceai verde cu o floare în mijloc.

Această specialitate se servește în ceainic de sticlă pentru a te putea bucura de spectacol: în timpul infuziei, mugurul făcut din frunze se deschide într-un minunat buchețel de flori.

Eu am fost cucerită de eleganta ceainărie din prima clipă în care i-am călcat pragul. Muzica se contopește cu decorul, savorile se completează cu aromele, oferindu-ți o experiență senzorială memorabilă.

Unul din motivele pentru care m-am întors iar și iar la Triangle d'Or este specilitatea de cafea Ice Triangle d'Or – fulgi de gheață, espresso, lapte, sirop de ciocolată, sirop de cireșe, frișcă.

O altă cafea deosebită de la ei, care m-a cucerit de la prima înghițitură este Orange Truffle – espresso, cacao, sirop caramel, suc de portocale și lapte.

Lângă cocheta ceainărie se află magazinul cu același nume, de unde putem achiziționa deosebitele ceaiuri pentru a le savura și în intimitatea propriei case.

Tot la magazinul Triangle d'Or găsești și accesorii pentru savuroasa băutură.

Și asta nu este tot! Poți achiziționa și delicatese dulci precum praline, macarons sau ciocolată fondue. 

La magazin găsim chiar și ciocolată BIO, fabricată în Franța de ”Saveurs&Nature”. Ciocolata Bio este făcută 100% din agricultură biologică, bazată pe unt de cacao pur și fără lecitină.

Ciocolatele Bio pot fi achiziționate la prețuri cuprinse între 20-23 lei, cu arome de mentă, zmeură, cocos, boabe de cafea, coajă de lămâie sau coajă de portocală.

Dacă sunteți devotat produselor bio, la Triangle d'Or găsești și câteva specilități de cafea Bio. Cu prețuri cuprinse între 29-30 lei, cafeaua bio provine din Peru, Mexic, Indonezia sau Etiopia.

La Triangle d'Or fiecare gură de ceai aromat devine o experiență spirituală, completată de ambianță, muzică și arome. Pășește pe tărâmul ceaiurilor pretențioase și descoperă un alt fel de răsfăț, unul sănătos.

Autor: Ioana Dogaru

Sursa fotoTriangle d'Or

Publicat in: aprilie 2013
Etichete pentru acest articol: cafea, ceai, ceainarie, specialitati, Triangle d'Or
Inapoi la categoria «« Ghid

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement