Din dragoste pentru...CEAI

Home « Ghid « Ceainării

Unde te adăpostești într-o zi cenușie și ploioasă? Unde îți poți alina sufletul cu o cană fierbinte de ceai?

Am descoperit un loc în care te poti ascunde de zgomotul și agitația Bucureștiului și te poți bucura de o mâncare delicioasă alături de un ceai excelent, în compania celor dragi: Ceainăria Joie de Vivre.

Sub deviza ”un ceai și o prjitură, fac lumea mai bună”, Joie de Vivre își propune să stimuleze intelectul și simțul estetic al clienților săi prin manifestările culturale pe care le organizează.

La Joie de Vivre au fost organizate numeroase expoziții și lansări de colecții ale unor tineri designeri de mobilă sau de veșminte.

Locul este jucăuș și colorat, ca o imagine din Țara Minunilor a lui Alice.

Elementele de decor vintage se îmbină perfect cu obiectele handmade, creând o atmosferă atemporală, pentru a îți permite să te detașezi total de lumea de afară.

Dar scopul inițial al acestui mini-bistro este de a-ți gâdila simțurile cu ceaiuri ”aduse de peste mări și țări” și cu specialități culinare inspirate din bucătăriile lumii.

Ce putem mânca la Joie de Vivre?

Pe ”lista cu bunătăți”, cum este intitulat aici meniul de mâncare, găsim tapas, quiche, sandwichuri, salate și prăjituri.

Nu este un meniu foarte bogat, dar toate preparatele se îmbină de minune cu un ceai gustos.

Nici prețurile nu sunt piperate.

Cu 13 lei poți servi unul dintre sandwichurile proaspete și gustoase: crispy salmon, sunny Italy sau Oh, Happy day!, iar cu 12 lei poți opta pentru una din delicioasele supe afișate în meniu: smoothie de cartofi, supă cu mazăre verde și mentă sau supă-cremă de ciuperci.

La desert, Joie de Vivre v-a pregătit tort de ciocolată cu banane (10 lei), Creamy Cheesecake (13 lei) și diverse sortimente de înghețată (10 lei).

Dar vedeta meniului de la micul bistro este cu siguranță ceaiul!

Aici găsim ceaiuri de toate culorile (verde, negru, alb), de diferite arome (portocale, marțipan, ciocolată, nucă de cocos, etc) și în diferite combinații de plante.

Prețurile ceaiurilor variază între 10 și 17 lei, dar sentimentul de căldură pe care îl simți când le deguști este neprețuit.

Joie de Vivre nu își dorește să fie un local mare, cunoscut și la modă ci, dimpotrivă, să devină un loc de relaxare, retragere și reculegere al omului contemportan, copleșit de problemele cotidiene.

Aici te poți retrage în compania unui prieten bun, sau a unei cărți interesante, pentru a te bucura de aromele puternice, inteligent îmbinate, ale ceaiurilor, de muzica bună și de preparatele proaspete și delicioase din ”lista cu bunătăți”.

Autor: Ioana Dogaru

Sursă foto: ceainaria-joiedevivre.ro

Publicat in: martie 2013
Etichete pentru acest articol: ceai, expozitie, Joie de Vivre, sandwich
Inapoi la categoria «« Ghid

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement