Chef Paul Bocuse pregateste un nou proiect

Home « Ghid « Chefs

În această vară, legendarul bucătar francez Paul Bocuse intenţionează să-l readucă în actualitate pe şoricelul Rémy, din filmul de animaţie "Ratatouille".

Bocuse, creatorul Jocurilor Olimpice culinare şi "bucătarul de aur" al gastronomiei franceze, va "colabora" cu micuţul şoricel R
émy pentru deschiderea unei lumi de poveste - "Le Monde de Rémy", amplasată în Parcul Disney (Paris).

Lumea fascinantă a lui R
émy va cuprinde două restaurante, "Chez Gusteau" şi "Le Bistrot de Rémy", în bucătăria cărora se vor valorifica preparate franţuzeşti exclusiviste. Din meniul restaurantelor nu va lipsa piesa de rezistenţă - celebrul ratatouille, care va fi prezentată oaspeţilor aşa cum este ea în film.

"Prin dezvoltarea acestei noi atracţii, vom continua să le asigurăm oaspeţilor noştri experienţe fascinante, specifice Disney, aşa cum doar noi putem oferi. Tema este un tribut pentru capitalul nostru şi personajele de neuitat din Ratatouille sunt alegerea ideală pentru o atracţie care se potriveşte perfect decorului Disneyland Paris ", a spus preşedintele Disney, Philippe Gas.

Paul Bocuse este unul dintre cei mai buni bucătari asociaţi cu termenul "nouvelle cuisine". În 1989, a fost ales "bucătarul secolului" de către Gault & Millaut, iar restaurantul sau a fost clasat drept "nr. 1 în lume" de către "The Rich and Famous World’s Best". În 1990, a înfiinţat propria-i şcoală de arte culinare şi hotelărie, iar în anul 2000, Bocuse a primit titlul de "papă al bucătăriei franceze", atribuit de un juriu reunit la Château-Pape-Clément.

 

 

 

Irina B.

sursa foto: lightwave3d.com

 

 

Publicat in: martie 2014
Etichete pentru acest articol: chef, gastronomie, master chef, Paul Bocuse
Inapoi la categoria «« Ghid

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement