Sa-l descoperim impreuna pe Jamie Oliver

Home « Ghid « Chefs

Jamie Oliver se numără printre acei bucătari celebri care nu şi-au pierdut capul în urma faimei dobândite. Din contra, a avut mereu un cuvânt de spus, ceea ce l-a făcut să devină cel mai popular bucătar din Marea Britanie.

Mai mult, şi-a câştigat statutul de vedetă datorită cărţilor publicate, colaborării cu British GQ, Times Magazine, Marie Claire şi News of the World, dar şi datorită emisiunii de televiziune The Naked Chef (Bucătarul se dezbracă... de secrete).

De-a lungul timpului, Jamie a surprins prin inventivitate şi, totodată, prin simplitatea reţetelor. Modul său neconvenţional de a găti, faptul că nu folosea un limbaj încărcat de termeni gastronomici şi talentul de povestitor au atras un public larg şi au stârnit curiozitatea.

Astfel, Jamie Oliver a revoluţionat felul în care britanicii priveau mâncarea şi gătitul şi a ajuns să fie cunoscut pretutindeni sub numele emisiunii care l-a consacrat, în care propunea reţete savuroase şi uşor de preparat.

O idee revoluţionară, o metodă complet nouă de a găti, care a prins la public, a fost rapiditatea preparării mâncării în doar 30 de minute. Practic, Jamie a dezvăluit cum să pregăteşti o întreagă masă în timpul în care, de obicei, găteai un singur fel de mâncare.

Mereu a mers pe principiul că trebuie să fim organizaţi, să ne mişcăm rapid şi să folosim scurtături şi trucuri inteligente pentru a pune iute pe masă farfurii cu mâncare delicioasă.

Aşa a apărut cartea "Găteşte în 30 de minute cu Jamie", o carte de bucate interesantă, cu 50 de meniuri elaborate cu grijă, aşa încât să nu inducă o agităţie inutilă, ci doar bucătărie sănătoasă şi rapidă.

 

Meniurile prezentate aici sunt complete, formate din mâncăruri care merg bine împreună, iar reţetele sunt concepute într-o manieră unică, uşor de urmat.

În viziunea celebrului bucătar, acest mod de a găti înseamnă să folosim chibzuit fiecare minut, să ne amuzăm în timp ce preparăm reţetele şi să readucem în bucătărie atmosfera de altădată.

O altă carte de bucate care s-a vândut ca pâinea caldă este “Jamie, ministrul hranei sănătoase”, realizată după binecunoscută emisiune TV, “Jamie’s Ministry of Food”.

 

Cartea cuprinde zeci de reţete simple şi gustoase, ce pot fi realizate chiar şi de cei mai neexperimentaţi bucăţări. Bineînţeles, nici cei pricepuţi nu sunt daţi la o parte, ei putând să încerce la fel de bine aceste reţete.
 

Jamie Oliver a adunat variantele proprii ale unor reţete îndrăgite ce pot fi realizate uşor, rapid şi cu ingrediente accesibile. Volumul este împărţit în 14 capitole, oferă instrucţiuni clare şi fotografii sugestive pentru fiecare pas.
 

În cartea "La masă cu Jamie" sunt prezentate 120 de reţete care conţin ingrediente ce pot fi cumpărate de la orice magazin.

Începând de la supe, salate, paste, carne, legume, deserturi, până la meniuri mai puţin obişnuite, toate se regăsesc în această carte de bucate.

Un capitol este dedicat în întregime sandvişului, iar secţiunea intitulată "Arborele genealogic" arată cum, pornind de la un principiu de bază, se poate lărgi repertoriul culinar.

Un alt capitol este intitulat "Top 10" şi conţine cele mai bune reţete ale primelor zece mâncăruri preferate pe plan mondial, conform părerilor a mii de persoane care au accesat site-ul lui Jamie.

Este o carte de bucate pentru toată lumea, care oferă tot ce trebuie să ştim vreodată despre cum să ne hrănim corespunzător, atât noi, cât şi întreaga familie.

Despre "Să gătim cu Jamie. Cum să devii un bucătar mai bun", Jamie a declarat că este cea mai grozavă carte pe care a realizat-o vreodată, care îmbină clasicul şi modernul în acelaşi timp, valabilă azi şi pentru totdeauna.

O sumedenie de reţete simple este accesibilă tuturor, fie că suntem studenţi, cuplu de tineri, bucătari cu experienţă sau începători în domeniu.

Cartea conţine şi informaţii despre echipamentele de care avem nevoie în bucătărie, sfaturi despre cum să recunoaştem şi să gătim diferite tipuri de carne, precum şi sugestii privind cumpărarea unor produse de cea mai bună calitate.

Jamie Oliver continuă să uimească şi să atragă tot mai multe aprecieri, datorită modestiei de care dă dovadă în fiecare zi. Un exemplu în acest sens este redirecţionarea tuturor bănuţilor rezultaţi din vânzarea cărţilor către tinerii defavorizaţi din toat
ă lumea, pentru a-i instrui şi inspira ca să-şi facă o carieră în domeniul culinar prin intermediul fundaţiei Fifteen.

Jos pălăria pentru OMUL Jamie Oliver!

 

 

Autor: Irina B.

Sursa foto: programtv.ro

Publicat in: iunie 2013
Inapoi la categoria «« Ghid

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement