La un pahar de vin, pe malul marii

Home « Ghid « Restaurante

Se apropie vara. Numai bine să-ţi vând un pont: află că în apropierea Mării Negre, mai precis în staţiunea Olimp, există un loc mirific, rupt parcă de orice înseamnă litoral românesc.

Proprietatea cuprinde nu doar via, ci şi un restaurant, o cramă şi trei bungalow-uri, fiecare cu câte o mică grădină privată.

Ţi-am stârnit interesul?

"Clos des Colombes" este numele acestui colţ de rai, în care te poţi răsfăţa cu persoana iubită sau cu întreaga familie la cote maxime.

Şi când spun colţ de rai, nu glumesc! Atmosfera locului, frumuseţea decadentă a vegetaţiei sălbatice, fântâna din curte, băncile şi şezlongurile din lemn, mesele şi scaunele din fier forjat, liniştea care le înconjoară pe toate.

Totuşi, ce înseamnă "Clos des Colombes"?

Cuvântul "Clos" reprezintă o tradiţie ancestrală, în limba franceză, "clos" descrie o podgorie închisă, împrejmuită în general de un zid de pietre uscate. Este o expresie folosită mai ales în Burgundia, dar şi în alte regiuni viticole.

"Colombes" se referă la trecutul podgoriei, aici a fost găsită o veche casă de porumbei, care a fost renovată.

Acum că ne-am lămurit cu numele, să trecem la restaurantul cu acelaşi nume.

Decorul acestui restaurant e un omagiu adus vinurilor domeniului şi păstrează aceeaşi grijă pentru detalii şi acelaşi aer de lux vintage: o parte din mobilă este adusă de la un castel din Franţa.

Meniul restaurantului "Clos des Colombes" este unul extrem de bogat, atent ales. Acesta se schimbă o dată la şase luni, în funcţie de sezonalitate, dar păstrează aceeaşi idee de la bun început: îmbină bucătăria franceză cu tradiţiile culinare româneşti.

 

Poţi comanda terine de foie gras, escargots ori magret de canard, dar şi supă de peşte, crap cu saramură, friptură de porc, turtă Delta (un fel de plăcintă cu peşte, alături de care primeşti un sos de icre cu smântână şi lămâie), Trilogia de raţă.

Iar asta nu e tot! În meniu vei mai vedea foie gras, chutney de struguri, pâine brioşată cu struguri, caviar, tartă fină de legume şi o mică salată de germeni, papiota de şalău cu savoare orientală, mămăligă cu măsline şi tian tradiţional de vinete şi roşii, file de calcan, piure fin de cartofi cu vanilie şi ulei de măsline, legume de sezon.

Dumnezeule, sunt atâtea bunătăţi, încât nici nu ştii ce să mănânci mai întâi.

Pe bază de carne, ai confit de porc, piure de fasole şi legume de sezon calde şi crocante; ruladă de pui cu ciuperci; foie gras, cu sos cremos Terra Alba şi cartofi Dauphinois.

 

Ca desert ai moelleux au chocolat Valrhona; espumă de struguri, ciocolată cu căpşuni şi mentă Madeleine cu fistic; charlotte cu fructe roşii; cremă engleză cu Grenadine; fructe roşii proaspete; millefeuille de ciocolată cu spumă de portocale; îngheţată de portocale Grand Marnier; crumble de fructe de sezon cu îngheţată de vanilie; tartă de fructe caramelizate în stil Tatin; fondant au chocolat cu garnitură de vin Clos des Colombes.

După o aşa masă copioasă, ar merge şi un vin bun. Pentru asta, "Clos des Colombes" îţi răsfaţă papilele gustative cu Terra Rossa (Fetească Albă şi Riesling Italian), Terra Albă şi Sauvignon Blanc, Cuvée Rosenberg (rosé) şi Cuvée Rennasaince.

Toate soiurile de vin sunt făcute din struguri de calitate: Pinot Noir, Riesling, Fetească Albă şi Regală, Syrah, Cabernet şi Viognier.

 

 

Autor: IRINA B.

Sursa foto: vinul.ro

Publicat in: mai 2013
Etichete pentru acest articol: crama, gastronomie, podgorie, restaurant, retete culinare, vin
Inapoi la categoria «« Ghid

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat




Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement