Mananci in timp ce privesti...masinile BMW

Home « Ghid « Restaurante

Cine ar fi crezut că, pe lângă maşini BMW de lux, muzeul BMW Welt, din Bavaria, va adăposti şi un restaurant cu o privelişte de vis şi cu prima stea Michelin?

În clădirea proiectată de arhitectul Karl Schwanzer la foarte mică distanţă de cartierul general al firmei, unde sunt proiectate noile modele de autoturisme şi motociclete şi unde se întocmeşte strategia companiei, se află restaurantul "EssZimmer", de 45 de locuri, cunoscut şi ca "Bobby Bräuers Wohnzimmer" (Sufrageria lui Bobby Bräuer), care surprinde prin ambianţa luxoasă şi confortul date de materiale de cea mai bună calitate. Ca să nu mai spunem de bucătăria cu vinuri de valoare şi servicii de calitate precum BMW Chauffeur-Service.

Deschis de numai 8 luni, restaurantul din BMW Welt (Lumea BMW) a reuşit performanţa de a urca în topul celor mai bune restaurante din Germania, devenind ţinta exclusivistă a marilor bogătaşi ai lumii. Tot meritul i se datorează chef-ului Bobbz Bräuer şi echipei lui, care au reuşit să "fure" prima stea Michelin, cea mai importantă distincţie gastronomică la nivel mondial.

Nu e de mirare succesul dobândit de bucătarul Bobbz, doar i-a avut ca mentori pe unii dintre cei mai mari bucătari ai lumii (Otto Koch, Eckart Witzigmann sau Dieter Müller) şi a studiat toate tainele gastronomiei la şcoala bucătăriei franceze.


Bräuer, pe lângă această stea Michelin, mai are la activ alte trei recompense Michelin pentru resturantele "Königshof" (München), "Victorian" (Düsseldorf) şi "Quadriga", aflat în Brandenburger Hof, Berlin. Acestora li se mai adaugă titlul de "Chef of the Year", acordat de Gault Millau Austria, pentru activitatea din restaurantul "Petit Tirolia", din Kitzbühel, şi premiul "Rising Star of 2014", acordat de Schlemmer Atlas.
Name
Performanţa restaurantului a fost lăudată de însuşi Thomas Muderlak, coordonatorul BMW Welt, care a declarat că este foarte mândru că "EssZimmer" a primit această distincţie. "Conceptul nostru care îmbină o bucătărie de excepţie, servicii de clasă, incluzând şi chauffer service, totul într-o locaţie de excepţie, a fost foarte bine primit, nu doar de vizitatori, ci şi de critici culinari importanţi".

Pentru toată lumea, steaua Michelin a fost un vis, unul care s-a îndeplinit mai repede decât a sperat vreodată, făcând din restaurantul EssZimmer un nou hotspot culinar.

 

 

 

Irina B.

sursa foto: foodhunter.de
 

Publicat in: noiembrie 2013
Etichete pentru acest articol: gastronomie, mancare, meniu, restaurant, restaurante
Inapoi la categoria «« Ghid

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement