Unde mananci chinezesc in Bucuresti?

Home « Ghid « Restaurante

Bucureştiul este plin de restaurante chinezeşti care se întrec în reţete culinare care mai de care mai gustoase şi interesante, menite să atragă un număr cât mai mare de iubitori ai mâncărurilor orientale.

Un exemplu în acest sens este 5 Elemente, aflat în apropierea parcului Grădina Icoanei (zona Romană) pe strada Icoanei la numărul 15, după Şcoala Centrală, a cărui bucătărie este inspirată de rețetele și tehnicile din nordul Chinei.

Numele localului e dat după ceea ce chinezii consideră a fi elementele primordiale: focul, pământul, metalul, apa şi lemnul, elemente care fac ca atmosfera să fie una caldă, cu o lumină odihnitoare, în ciuda faptului că ferestrele sunt acoperite.

5 Elemente a fost deschis în aprilie 2012, într-o casă frumoasă, în unul dintre puţinele locuri cu farmec vechi al Bucureştiului şi de atunci continuă să ofere ingrediente cu o savoare care oferă o textură inedită mâncării.

 

Designul restaurantului chinezesc este minimalist, din lemn, culorile predominante sunt combinaţii de roşu, alb şi negru, iar ferestrele sunt lipsite de geamuri. Pe fundal se aude o muzică lentă, de meditaţie.

 

În plus, acest restaurant se laudă că găteşte cu mai puțin ulei față de metodele comune și fiecare fel de mâncare are un gust deosebit, personal.

Nu ar avea cum altfel, pentru că bucatării restaurantului sunt din Nordul Chinei, au ani buni de experienţă şi gătesc ca la ei acasă, fără să folosească mult ulei, iar ingredientele sunt tăiate într-un mod specific.

 

Ce au în meniu?

În meniu găseşti supe (de alge cu ou, de fazan, de raţă cu goji), salate (de bureţi cu meduze, de albe, de somon cu hrean), paste (colţunaşi, tăiţei), preparate vegetariene (ţelină picantă, vinete cu 5 arome sau bambus Gan Shao), preparate cu pui, raţă, vită, oaie, peşte, porc şi fructe de mare şi chiar şi urs, cerb sau homar, în categoria preparate speciale. Acestea din urmă sunt evident cele mai scumpe din meniu şi dacă vrei şi o astfel de masă trebuie să dai comandă cu 24 de ore înainte.

Ce au bun este supa de fructe de mare, care are o consistenţă gelatinoasă, iar pe lângă creveţi şi calamari, are şi morcovi, castraveţi tăiaţi franjuri şi nişte legume exotice.

 

Chiar şi puiul cu alune, orezul cu legume, ou şi carne de raţă sau salata de castraveţi dulce picantă merită încercate, degustate şi savurate, pentru că au o combinaţie nedefinită, dar plăcută.

Desigur, toate aceste mâncăruri le poţi acompania cu o salată picantă de bureţi chinezeşti şi meduze pitice uscate, tăieţei de orez, cu felioare de vită şi baby-shrimps sau cu un orez Yang Zhou – botezat după numele zonei de origine – cu ou, mazăre, porumb, morcov şi praz.

La desert, recomandarea restaurantului este Lapte Cui Pi, adică mici eclere calde, umplute cu o cremă de vanilie. Alte tipuri de desert ar fi fructele caramelizate, tortul de orez cu fructe confiate şi Taro, adică o selecţie de fructe exotice.

În materie de băuturi, ce te poate ademeni este berea chinezească, Asahi, alta decât clasica Tsingtao, care se găseşte în mai toate restaurantele chinezeşti.

La final, după ce te-ai săturat, trebuie să scoţi din buzunar de la 8 lei la 200 lei: orez 8 – 12 lei, supe 20 – 25 lei, salate 25 – 48 lei, paste 20 – 35 lei, preparate vegetariene 25 – 35 lei, mâncăruri cu pui sau raţă 25-120 lei, cu vită 45 – 50, oaie 45-60 lei, peşte şi fructe de mare 30 – 80 lei, iar preparatele speciale (urs, homar, cerb) 180 – 200 lei. Deserturile sunt 20 – 40 lei, apa, sucurile şi cafeaua sunt 10 lei, ceaiul este 20, iar berea variază între 8 – 18 lei.

 

 

Autor: Irina B.

Sursa foto: evz.ro

Publicat in: iunie 2013
Inapoi la categoria «« Ghid

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement