Unde prefera vedetele din Romania sa manance

Home « Ghid « Restaurante

Liviu Vârciu, Roxana Ionescu, Cătălin Botezatu, Simona Gherghe, Daniel Buzdugan, Mihai Morar, Alexandra Bădoi sau Iuliana Luciu nu au în comun doar celebritatea, ci şi preferinţe similare atunci când vine vorba de luat masa la restaurante.

De cele mai multe ori, vedetele au făcut un obicei din a lua masa în oraş, încât fie şi-au deschis propriile restaurante, fie s-au asociat cu câţiva prieteni şi-au pus pe picioare afaceri în domeniu.

Pentru Liviu Vârciu, nimic nu se compară cu savurarea cafelei la terasa Greenway Lounge Băneasa, situată foarte aproape de apartamentul de două camere în care locuieşte.

Localizat undeva aproape de pădurea Băneasa, restaurantul Greenway Lounge, prin atmosfera relaxantă şi servirea impecabilă, se numără printre preferatele lui Liviu. De câţiva ani, burlacul Liviu Vârciu a descoperit că cel mai bine se simte aici, în această oază de linişte, unde îşi savurează în voie cafeluţa, departe de zgomotul şi poluarea Capitalei.

Şi pentru ex mama-natură Roxana Ionescu, o mâncare bună servită ca la carte o face să se simtă bine şi să se distreze împreună cu prietenii. Mai ales dacă vorbim despre meniul sănătos al restaurantului Collage, situat pe Bulevardul Ion Mihalache, din Bucureşti: "Aproape zilnic merg la Collage. Îmi place mâncarea şi mă simt bine. Acolo mănânc carne de vită foarte bună, paste, risotto cu fructe de mare, iar seara rămân acolo şi mă distrez cu gaşca mea de prieteni şi cu tequila".

Aşa cum spuneam la început, unele vedete din showbiz-ul românesc şi-au deschis propriile restaurante, punând pe picioare adevărate afaceri în domeniu.

Ioan Gyuri Pascu, Mugur Mihăescu sau George Mihăiţă sunt doar câteva drintre vedetele autohtone care au investit banii câştigaţi din muzică sau actorie în restaurante şi pub-uri.

De exemplu, directorul Teatrului de Comedie, George Mihăiţă, deţine de peste 12 ani, în zona Piaţa Universităţii, "Club Cafe Jos Pălăria", primul şi singurul bar deschis în acea perioadă.

Interiorul restaurantului este unul original, pereţii fiind tapetaţi cu imaginile actorilor români, dar şi cu poze ale patronului, care nu puteau lipsi din peisaj. Printre actorii de pe pereţi se regăsesc Draga Olteanu, Radu Beligan, regretatul Gheorghe Dinică etc.

Atât de mult este legat de teatru, încât şi numele localului poartă amprenta pieselor puse în scenă: "Jucam în piesa Pălăria şi am zis ca barul să se numească Jos Pălăria".

O altă vedetă care s-a implicat în acest domeniu este celebrul "Garcea", adică Mugur Mihăescu, care a investit serios în pub-urile "The Coffee Store", situat perete în perete cu barul „Jos Pălăria", şi în "St. Patrick Irish Pub", din Centrul Vechi.

Afacerea cu pub-urile irlandeze s-a dovedit a fi una extrem de profitabilă pentru Mugur, aşa că se gândeşte serios să mai deschidă un pub cu specific irlandez undeva în ţară.

 

 

Irina B.

sursa foto: romania-insider.com

 

Publicat in: iulie 2013
Etichete pentru acest articol: gastronomie, Liviu Varciu, restaurante, restaurante Bucuresti
Inapoi la categoria «« Ghid

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement