5 ingrediente exotice din Filipine (I)

Home « Ghid « Rețete Internaționale

Plănuieşti o vacanţă în Filipine? Sau eşti un localnic care încă nu şi-a explorat propria ţară? Fără doar şi poate, Filipine este o ţară frumoasă. Are o mulţime de lucruri interesante care merită văzute. Sunt multe regiuni cu frumoase plaje, cascade, râuri, izvoare şi vârfuri de munte. Există, de asemenea, o mulţime de locuri istorice aici, în Filipine. Însă aceste locuri nu sunt singurele care oferă o emoţie extraordinară în Filipine. Şederea ta în Filipine poate fi una memorabilă prin încercarea a diferitelor produse alimentare exotice, filipineze, care sunt foarte rar întâlnite în alte ţări din lume.

Fiecare provincie filipineză îşi are propriile feluri de mâncare. Aceste feluri de mâncare pot fi ciudate pentru alte persoane care nu au gustat aşa ceva niciodată. Dar aceste alimente exotice sunt cu siguranţă doar o parte dintr-o mulţime de motive pentru care ar trebui să te întorci în această ţară.

Iată o listă cu 5 cele mai exotice mâncăruri din Filipine:

De regulă, majoritatea ingredientelor care stau la baza preparatelor filipineze sunt insectele sau gândacii. Unul dintre acestea este Adobong Kamaru. Este, probabil, una dintre cele mai bune tradiţii culinare din Pampanga. Felul de mâncare pare unul normal, dar ingredientul principal este Kamaru, un gândac moale, din familia Gryllotalpidae.

Dimensiunea şi aspectul joacă un rol important, însă de obicei gândacii au o lungime de 3 – 5 cm. Acest insecte sunt musculoase, însă inofensive, doar în cazul în care se simt constrânse, ele vor încerca să-şi croiască un drum cu o forţă destul de mare.

Kamaru sunt o sursă de proteine, netoxice în niciun fel şi merg foarte bine cu bere rece. Sunt crocanţi la exterior, umezi la mijloc, ceea ce face să fie un preparat preferat pentru Kapampangans. Gândacii sunt sezonieri în Filipine şi mulţi oameni verifică la restaurantul lor preferat filipinez pentru a se asigura că sunt disponibili înainte de a decide să mănânce acolo. Cinci grame de Kamaru reprezintă 28 % din necesarul zilnic de proteine şi 74 % din aportul zilnic de calorii, potrivit unui studiu din 2008.

Citeste mai multe pe zappernews.ro

Publicat in: mai 2014
Inapoi la categoria «« Ghid

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement