5 ingrediente exotice din Filipine (IV)

Home « Ghid « Rețete Internaționale

Etag – Este vorba despre carne de porc, ţinută în subteran. Deşi un fel de mâncare cu carne de porc nu poate suna foarte exotic pentru tine, pentru că este un ingredient comun în diferite feluri de mâncare, însă această carne sărată de porc este distinctă în multe feluri. Aceste bucăţi de carne de porc sărate sunt puse într-un borcan de lut şi păstrate în subteran mulţi ani. Acest preparat nu este servit ca un fel de mâncare în sine. În schimb, este folosit ca un ingredient special, gătit separat. Dă un gust unic legumelor sau preparatelor din carne. Etag este o specialitate a localnicilor din regiunea Cordillera.

Etag este preparată prin sărarea cărnii de porc, procedeu care întăreşte carnea, apoi este afumată şi stocată în borcane de lut pentru mai multe săptămâni. Urât mirositor, închis la culoare şi cu viermi, produsul final nu este dedicat celor slabi de inimă. Cu toate acestea, tradiţiile din Cordillera nu vor fi complete fără acest preparat local. Şi cu planurile actuale de îmbunătăţire a pregătirii sale şi a gustului său culinar, nu va dura prea mult timp până ce Etag va surprinde papilele noastre gustative.

Seamănă cu tapa sau bagnet, însă are un miros mai iute. Etag este mai mult decât un element alimentar de bază; este o parte importantă a culturii locale din Cordillera. Pentru a evidenţia semnificaţia sa culturală, administraţia locală din Sagada a organizat recent primul Festival ETAG.

Aproape fiecare gospodărie din Sagada face etag, ceea ce ar explica de ce vom vedea porci în cele mai multe gospodării. Porcii nativi - de obicei maro sau negri - sunt consideraţi cei mai buni pentru a face etag. Acest fel de mâncare este folosit ca garnitură la pinikpikan, un fel de mâncare tradiţional, o supă de pui care seamănă cu tinola, dar cu o aromă de fum. Pinikpikan este servit în provinciile muntoase, dar adăugând etag conferă un gust distinct. Etag are, de asemenea, rădăcini în istoria culturală a regiunii Sagada.În zilele de demult, strămoşii vânau mistreţi, care erau mai apoi sacrificaţi ca jertfă pentru Kabunyan (Fiinţa Supremă). Carnea era apoi împărţită între săteni.

Citeste mai multe pe zappernews.ro

Publicat in: mai 2014
Etichete pentru acest articol: bucataria filipineza, delicatese, etag, mancare
Inapoi la categoria «« Ghid

Comentarii

Nu sunt comentarii

Adauga Comentariu

« Trebuie sa te loghezi pentru a posta un comentariu sau comentariul tau trebuie aprobat
Sunt de acord cu termenii si conditiile site-ului eatermagazine

Advertisement